Kvalseriehjälten William Pethrus tillbaka i Kristianstad!

3 augusti 2020 10:00
Pressmeddelande

22-åringen är tillbaka!


14 april 2019. Sista och direkt avgörande matchen i kvalserien till HockeyAllsvenskan. Gränbyhallen. Almtuna mot Kristianstad. Vinnaren spelar i HockeyAllsvenskan, förloraren i HockeyEttan. 1-1 på tavlan efter full tid. Med 41 sekunder från ett straffavgörande, skrinnar William Pethrus upp och lyckas trycka dit Robin Sterners fina pass till ett helt avgörande, och för evigt klassiskt hockeymål.

Den idag 22-årige kvalhjälten har sedermera hunnit med en full säsong i Karlskrona, men är nu tillbaka i Kristianstad.

Sportchef och huvudtränare Mikael Gath kommenterar: – "William är en spelskicklig back vars inträde gör att konkurrensen ökar rejält bland backarna, det är även en klar fördel att vi får en tredje rightback. Vi ser fram emot att jobba med William som vi tror har minst en nivå till i sitt spel att plocka fram, trots att han gjorde bra säsong förra året."

Elitansvarig Christian Falk kommenterar: – "Vi är nöjda med att kunna få ytterligare rutin och konkurrens på backsidan. Pethrus kan både laget och staden sedan tidigare så vi är övertygade om det här kommer bli bra. Nu är vi helt klara med truppen och det är verkligen en spännande trupp vi har fått ihop."

Tillbakablick: HockeyAllsvenskans artikel efter avancemanget med highlights från matchen.

Aftonbladets artikel efter att Kristianstad blivit klara för spel i HockeyAllsvenskan.

Kristianstadsbladets artikel efter det historiska avancemanget