Spelarutbyte med Rögle

21 augusti 2019 16:10
SHL-samarbete

Inför torsdagens match mot Tingsryd kommer vi att låna in målvakten Calle Clang från Rögle eftersom Joel Gistedt blivit sjuk. Samtidigt kommer Rögle BK att låna Anton Heikkinen av oss då de har flera spelare på landslags uppdrag.


Elitansvarig Christian Falk säger så här

  • När både vi och Rögle fattas folk på olika positioner ser vi vilken nytta båda klubbarna har av samarbetet.Vi är glada att vi kan få låna in Calle Clang till den här matchen nu när Joel är sjuk.

  • Det blir självklart även kul och en extra morot för Heikkinen att få känna på SHL tempo igen och det är givetvis bara positivt att han får sparra med dem "bästa" för några dagar.

Citerat från Rögles hemsida om utbytet

  • Vi har fyra spelare med i J20-landslaget den här veckan varav tre anfallare så jag tycker det är en utmärkt möjlighet att ta en närmre titt på Anton i vår miljö. Jag har jobbat med Anton tidigare i HV71 och känner till honom väl, säger sportchef Chris Abbott till Rögle hemsida roglebk.se

  • Det ska bli kul att få testa att spela seniorhockey. Jag har gjort en seniormatch med Olofström när jag var 14. Mot Osby, säger Calle Clang innan avresan, till Rögles hemsida.