Mattias Pettersson är klar för KIK

28 juli 2020 19:30

Mattias Pettersson, senast från Björklöven, är klar för klubben.


Det har spekulerats om det länge och nu står det alltså klart att Mattias Pettersson blir målvaktskollega till Calle Clang.

Mattias, som har sitt ursprung i Halmstad, har de senaste två säsongerna spelat med storsatsande Björklöven. Innan dess var han med och tog upp Mora till SHL och spelade även en säsong efter avancemanget.

KIKs tränare Mikael Gath säger såhär om övergången:

– I Mattias får vi en målvakt som har presterat bra på allsvensk nivå under några säsonger och varit med att spelat upp Mora till SHL och även gjort en säsong där. Vi är övertygade om att Mattias har ytterligare minst en nivå till i sitt spel och tillsammans med Calle Clang känns det som vi har ett riktigt spännande målvaktspar som kommer fightas om speltiden.

Vi tog också en pratstund med Mattias själv:

Vad gjorde att du valde att skriva på för oss?

– Fick ett bra intryck från första samtalet och har bara hört gott om Kristianstad från bl.a Engstrand och Dennis. Det var inget svårt beslut.

Vad säger dina senaste säsonger? Du spelade ju bl.a ett par matcher mot oss förra säsongen.

– Det har varit roliga säsonger och tycker att jag har spelat bra hockey. har samlat på mig erfarenhet och ser fram emot att ta ännu ett steg denna säsongen. Ja det var alltid tufft att komma till Kristianstad. Ett skridskostarkt lag så det gick fort när man kom hit.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Skulle säga att jag är en lugn målvakt med bra spelförståelse.

Avslutningsvis vad är en rimlig målsättning till nästa säsong?

– Vi har inte hunnit diskutera några målsättningar inom laget men är övertygad om att det blir en rolig säsong där vi tar ett steg upp från föregående säsong.

Vi hälsar Mattias varmt välkommen till klubben!