Förlust mot Tingsryd i försäsongsderbyt

Nybro Vikings förlorar den andra försäsongsmatchen med 1-4 mot gästande Tingsryds AIF under tisdagskvällen i Liljas Arena.

På tisdagskvällen var det dags för säsongens första hemmamatch i Liljas Arena för Nybro Vikings och motståndet stod Hockeyallsvenska Tingsryds AIF för. Med publiken tillbaka, till viss del, så var det säkerligen en härlig känsla för Vikingsspelarna att åka in till publikens applåder. I den första perioden blir det en jämn period rent spelmässigt med lite fördel för bortalaget som får till en del längre anfall. Nybro är dock inte ofarliga framåt och skapar ett par vassa chanser. Båda lagen har varsitt powerplayläge under perioden som inte leder till något mål. I slutet av perioden får Tingsryd chansen på nytt i powerplay och med endast sju seku

nder kvar av perioden kommer ledningsmålet till 0-1.

I mellanakten fortsätter spelet i ett högt tempo och två lag som bjuder upp till en bra försäsongsmatch. Tingsryd har initiativet under den första halvan av perioden och får också med sig två powerplay där det är nära ett par gånger men Robin Johansson och Nybroförsvaret står emot på ett bra sätt. Nybro letar sig in mer och mer i perioden och får också till en kvittering när William Alftberg får iväg ett skott som Simon Hansson styr in till 1-1. I slutet av perioden spelar Vikings fast sig litegrann vilket gästerna tar tillvara på och tar på nytt ledningen till 1-2.

I den tredje perioden blir det ett något lägre tempo i spelet och spelarna börjar krokna litegrann. Tingsryd utökar sin ledning tidigt i perioden till 1-3 via ett backskott från blålinjen. Nybro får sedan läge i powerplay men en misslyckad passning i offensiv zon gör att bortalaget kan kontra och 1-4 kommer istället för en reducering. Därefter spelas matchen av och Tingsryd kan åka hem med en seger.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch redan under onsdagskvällen den 25 augusti klockan 19.00, denna gång mot IF Troja/Ljungby i Ljungby Arena.

Nybro Vikings – Tingsryds AIF 1-4 (0–1, 1–1, 0-2)
Mål Nybro: Simon Hansson (William Alftberg, Lukas Macklin)
Skott: 25-31 (6-11, 12-12, 7-8)