Referat: Kristianstad - Modo

14 oktober 2020 22:56
Match

Efter många chanser och powerplay vinner KIK tillslut via straffar


Första perioden

MODO börjar matchen med hög press och pigga benoch Kristianstad får mest slå ifrån sig. Inga direkt heta chanser att skriva om förrän efter 5-6 minuter då Kristianstad börjar ta över mer och mer, man är bland annat uppe och vinner puck i Modos defensiva zon ett par gånger och lyckas skapa en hel del farligheter framför Peters i Modomålet. Herman Hansson får en jättechans mitt framför mål men sätter pucken i famnen på Peters. Efter att KIK fått energi och vunnit några puckar högt upp tar Modo timeout.

Time-outen får effekt på Modospelarna och de blir mer noggranna och får tryck ner i KIK:s defensiva zon. Bland annat har kedjan med Hedberg och Sveningsson bra sekvenser i anfallszon.

Efter ca 10 minuter får KIK ett Powerplay där man hade satt ihop nya konstellationer. Första pp:t för kvällen fick man inte till det och det blev inget ordnat spel. KIK får momentum i efter sitt powerplay och har bland annat ett bra backskott från Bondesson där målvakten är skymd men pucken sticker precis utanför målramen. KIK har ett till bra läge där man kommer i en spelvändning 4 mot 2 men målvakten i Modo gör återigen en bra räddning.

Modo är inte helt ofarliga och skapar bland annat en jättechans där Mikael Ågren får en gratischans av KIK och får ett läge mitt i slottet. Annars har Modo har svårt att komma i några ordnade anfallsförsök.

I periodens absoluta slutskede dumpas pucken ner i Kristianstads zon och Modospelaren slänger in en puck framför mål som olyckligt studsar in bakom Clang i Kristianstadmålet. En kalldusch ur ett Kristianstads-perspektiv, men såklart ett psykologiskt viktigt mål för Modo.

Sammantaget kan man säga att KIK har ett visst spelövertag i första perioden, och man vinner även skotten med 16-4.

Andra perioden

Andra perioden inleder KIK starkt och trycker ner Modo i deras defensiva zon. Man skapar mängder av chanser första 6-7 minuterna. Erik Flood hade en jättemöjlighet. Kristianstad får i och med sin press i anfallszon med sig en utvisning. Ett powerplay som är bra, KIK skapar även här mängder med målchanser där bland annat Joel Kellman testade skott men Peters i Modomålet är med på noterna.
Kristianstad skapar allt oftare farligheter i Modos zon och har fler bra avslut, bland annat har Lundgren en jättechans när han bryter sig in framför mål efter att ha vunnit en sargduell. Inget mål den här gången heller.

Kristianstad fortsätter sätta press och kan etablera spel vilket resulterar i utvisningar från Modos håll och ett gyllene 5 mot 3 för KIK.

Modo står upp bra i boxplay och reder ut 5 mot 3, men precis när man blivit 4 man på isen ringer det bakom Peters i Modomålet. Det är kapten Fredrik Hanssons handleder som har fått presentera sig och det står nu 1-1. Modo trycks tillbaka under första delen av andra perioden, man har en uppstickare efter 6 minuters spel där man kommer fri mot KIK-målet men får inte till avslutet och Clang gör en relativ enkel räddning.

Känslan är att perioden sätter sig en aning och båda lagen har svårt att hålla i pucken. Kristianstad ligger tätt i sitt försvarsspel och gör det svårt för Modo.

Modo får med ca 7 minuter kvar att spela av mellanakten ett powerplay. Ett bra numerärt överläge där man etablerar spel i anfallszon, man har också en puck i stolpen. Svenningsson i Modo har också ett par bra avslut varav ett riktigt vasst som så när letar sig in i nätmaskorna.

KIK får också med sig ett PP innan det var dags för periodpaus. Man skapar ett hyfsat tryck i Modos zon men skapar inte de där riktigt farliga målchanserna. Modo gör också ett bra jobb i boxplay och gör det svårt för Kristianstad.

1-1 efter två spelade perioder.

Tredje perioden

Tredje perioden inleds med ännu ett numerärt överläge för Kristianstad. Återigen har Kristianstad ett hyfsat spel i Powerplay och man etablerar spel i anfallszon men det sista lilla framför mål saknas. Sjögren har ett vasst styrningsförsök men det vill sig inte.

Mitt i Kristianstads press kommer Modo i en spelvändning, en 2 mot 1 där sista passen är inte blir helt bra från Modos sida och chansen rinner ut i sanden.

Modo har en bra period och flera bra sekvenser i KIK:s defensiva zon men har svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Ungefär i mitten av perioden blir det 4 mot 4-spel och då byter man chanser med varandra. Modo har tryck i Kristianstads zon inledningsvis av 4 mot 4 spelet men Kristianstad sticker upp i en kontring och Kellman frispelar Miketinac framför som får till ett bra avslut men Peters är med i en imponerande sidledsförflyttning och klarar skottet.

Kristianstad lyckas i stort sett matchen igenom med sin samlade press och gör det svårt för Modo att komma ur egen zon. Det blir en mer tillknäppt period där närkampsspelet jämnade ut sig och Modo rättade till saker i sitt spel.

Sista fem minuterna byter lagen chanser med varandra. Edwin Hedberg i Modo driver mot mål och hittar över med passning till en medspelare som så när ger Modo ledningen.

Edmonds i KIK hade ett par bra avslut i Powerplay slutet av matchen. Erik Flood hade ett bra backskott. Genom bra fart på skridskorna fick KIK möjligheten att spela powerplay vid flera tillfällen men man lyckas bara inte få in pucken - samtidigt som Modo gör det bra i boxen.

Förlängning

KIK inleder i PP även här och är framme och skapar någon halvchans. Efter det ser vi böljande spel i några minuter, innan Kristianstad får ännu en möjlighet i powerplay, men även denna gång blir det utan något mål. Peters i Modokassen gör vad han ska och lite till. Matchen går till straffavgörande.

Straffar

Efter sju missade straffar, 3 missade för KIK och 4 för Modo, klev Oscar Öhman fram och satte den avgörande straffen och bonuspinnen gick till KIK.

Matchstatistik

2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0,1-0)

Skott: 57-27