Lär känna #10 Jacob Grönhagen

20 september 2022 14:00

Jacob är en 21-årig kille från Värmdö utanför Stockholm som kom till Kristianstad IK inför denna säsongen från Karlskrona HK där han under förra säsongen stod för imponerande 40 poäng (19+21) på 41 matcher.

Lars Svensson tog pulsen på Jacob efter en träning föregående vecka, läs intervjun i sin helhet här!


  • Vem är Jacob Grönhagen och hur kommer det sig att du spelar ishockey?

"Jag började spela hockey när jag var runt 4 år gammal och under min uppväxt så spelade jag många olika sporter som t.ex. innebandy, fotboll och golf."

  • Du kommer senast från Karlskrona HK, men var har du spelat tidigare i din karriär?

" Jag började i Värmdö och spelade där fram tills jag var 15 år då jag flyttade till Jönköping och HV71 där jag var i 4 år. Därifrån gick sedan flytten till Karlskrona i 1 år och nu är jag här!"

  • Nu är du här ja, hur tycker du flytten till Kristianstad känns hittills?

" Det känns bra och tycker att jag har lärt känna staden ganska bra redan."

  • Om vi närmar oss "hockeyspelaren" Jacob, vad är dina styrkor ute på isen?

" Mina styrkor skulle jag nog säga är att skydda pucken och använda min stora kropp på ett bra sätt. Har ett bra skott och gillar att vara framför motståndarnas mål."

  • Hur tycker du det har sett ut på försäsongen?

" Jag skulle säga vi är en grupp som jobbar väldigt hårt både på och utanför isen. Både träningarna och fysen har varit intensiva och jag tycker vi har hållt en väldigt bra nivå."

  • Nu närmar det sig seriepremiären med stora steg, vad är dina tankar inför den?

" Det ska bli väldigt kul att dra igång säsongen på riktigt och vi i laget är otroligt taggade och ser fram emot att kunna bjuda publiken på så bra hockey som möjligt."

  • Avslutningsvis så vill Theo (Nordlund) att du ska svara på vem som är bäst på golf i laget och du får förstås inte svara dig själv!

" Det finns många i laget som spelar bra golf. Theo är t.ex. bäst på att slå draw. Men Kevin (Wennström) tar nog hem den titeln!

Vi tackar Jacob för pratstunden och önskar honom stort Lycka till i den första säsongen hos oss i Kristianstad IK!