Förlust uppe i Örnsköldsvik

16 oktober 2020 22:12
Referat

Modo tar revansch på KIK


Första perioden

Matchen börjar sådär för KIK:s del. I inledning av matchen tvingas Kristianstadsmålvakten Calle Clang till en jätteräddning efter att Heponiemi snappat upp pucken framför KIK-kassen.

Efter detta är det böljande spel och 6:13 in i perioden gör 1-0 till Modo efter att en Modospelare vunnit pucken bakom Clangs målbur och slänger in den vid kassen där den lite turligt studsar in bakom Clang via en KIK-spelares klubba.

Modo får matchens första powerplay och man pressar på bra i anfallszon. Frank Corrado skjuter ett direktskott från blålinje med bra skymning av Modos Daniel Sylwander, och 2-0 är ett faktum efter 8:33.

Kristianstad drar på sig en dubbelutvisning, 5 mot 3 för Modo i 2 minuter, Kristianstads box jobbar stenhårt men orkar inte stå emot, 3-0 till Modo.

I slutet av perioden snor Herman Hansson åt sig pucken och kommer fri med Peters. Snyggt trycker han dit KIK:s första mål för kvällen.

3-1 till Modo efter första perioden.

Andra perioden

Andra perioden inleder Modo bra. Calle Clang gör ett mycket bra jobb och är stabil i kassen.

Kristianstad får chansen i powerplay efter 5:35, efter ytterligare 51 sekunder drar Modo på sig en tvåminutare till. Kristianstad får spela 5 mot 3 och passar runt i anfallszon och letar lägen, men skapar inga heta chanser denna gång.

I sekvenserna efter tar Kristianstads Jakob Bondesson upp pucken i anfallszon, pucken fastnar på linjemannen, Modo tar pucken och vänder spelet. Lindgren droppar pucken mot Hedberg som distinkt drar till och hittar luckan bakom Clang, 4-1 till Modo.

Kristianstad reducerar till 4-2 med 47 sekunder kvar av den andra perioden, det är NHL-Lånet, Joel Kellman som snyggt styr in Pethrus skott, och gör därmed sitt första mål i KIK-tröjan och tänder hoppet inför sista perioden.

Tredje perioden

Efter 5:33 får Modo powerplay. Modo tar tillvara på läger och sätter dit 5-2. Det är Sebastian Olsson som avslutar ett fint Modo-anfall.

Några minuter senare sätter Modo 6-2 genom Tobias Åhström.

Kristianstad jobbar hårt för att få in reduceringsmål, och skapar några lägen men Peters gör ett bra jobb.

Ett litet, litet hopp tänds när Kristianstads Gustav Willman Borvik reducerar till 6-3 med 3:30 kvar av matchen.

KIK plockar ut Clang för att satsa på ytterligare reducering.

KIK lyckas reducera till 6-4 genom Dennis Svensson, men då är det bara 47 sekunder kvar av matchen.

Kristianstad visar desperation och går för det men det blir inga fler mål i matchen.

Matchen slutar 6-4 till Modo och tar sin första trepoängare för säsongen denna fredagskväll.

Skott 34-35

PIM 24-12

KIK:s Norrlandsäventyr fortsätter med match mot Timrå på söndag och Björklöven på tisdag.