Nedsläpp: Björklöven - KIK

24 november 2019 11:58
Bortamatch

Matchstart 15.00


Kristianstad har tagit sig med buss den långa vägen för att idag försöka få med sig tre poäng hem ifrån björkarnas stad.

I bagaget bär man med sig fyra raka förluster mot Södertälje, Modo, Västerås och nu senast Vita Hästen. Löven däremot har fortsatt att gå oerhört starkt och har tre raka segrar efter i tur och ordning tagit fullpoängare mot AIK och Västervik innan man senast knep en straffseger mot SSK på bortais.

Senast lagen möttes var det en het och intensiv historia som slutade med full pott för skåningarna efter att ha vänt 0-1 till seger 2-1 i den sista akten.

Björklöven som är starka hemma i A3 Arena, med hjälp av en stor och energifylld publik. Man har spelat in 27/33 möjliga poäng hittills denna säsong.

KIKs bortaspel har varit en hel del upp och ner. Det har tagits några meriterande segrar och landat på 14 poäng på 11 matcher.

Björklöven har tre spelare som gjort en hel del poäng, forwardstrion Justin Crandall, Fredric Andersson och Alex Hutchings har 23, 22 och 22 poäng på sina konton hittills.

För Kristianstads del är det radarparet Fredrik Hansson och Johan Lundgren som mest flitigt noterats för poäng. De har skapat ihop 16 respektive 15 poäng. Amil Krupic följer bakom på 13. Alla dessa tre noterades för poäng senaste matchen.

Björklöven är ett topplag i båda formerna som inkluderas i specialteams. Man har seriens bästa BP och seriens nästbästa PP.

KIK har bronspengen i PK-spelet men har även bronspengen i PP-spelet om man räknar nerifrån där man ligger på 12e plats, med svaga 12%.

Matchen sänds via Cmore.se