Vinst över Almtuna

3 december 2021 21:28

Vinst över Almtuna med 2-1 och tre nya poäng.


Nu var det hemmaplan och då skulle det visas var skåpet skulle stå, men riktigt så enkelt blev det inte. Almtuna gör det återigen svårt för oss och försvarar sig utomordentligt bra.

Spelet var väldigt jämnt men definitivt inte bra och några riktigt heta chanser bjöds det inte på. Det var ändå så att Almtuna tog ledningen efter att Georgs Golovkovs blivit frispelad och la pucken elegant bakom Lindbom i målet. 0-1 efter 9:58. Kanske inte vad vi hade hoppats på och inte mycket talade för oss just då heller.

Men sakta börjar vi ändå ta över matchen och 12:03 in i andra perioden kvitterar Kevin Wennström efter en fin passning av Malte Sjögren. Nu såg det lite bättre ut och vi började skapa fler och fler chanser men deras målvakt gör återigen en riktigt bra match.

16:59 in i andra perioden får han dock kapitulera igen när Nikolay Skladnichenko lyckas få pucken över linjen och vi tar ledningen med 2-1.

Tredje perioden blir de andra likt och Almtuna gör allt för att sätta press och få till en kvittering men vi spelar bra och håller dem utanför. Almtuna tar sedan ut målvakten när det återstår 2 min av matchen men Lindbom håller tätt och matchen slutar med vinst och tre underbara poäng.

HV71 och Björklöven tappade poäng ikväll så nu är det endast 7 poäng upp till 1:a platsen som Modo nu innehar efter att HV71 återigen förlorat. 7 poäng till 1:a platsen och 4 i tabellen!!! Vem hade någonsin trott att det skulle se ut på det viset efter 22 omgångar!