Lucas Edmonds klar för KIK

6 april 2020 12:42
Truppen

Lucas Edmonds ansluter från Växjö


Lucas Edmonds, 19, är en svensk-kanadensisk forwardtalang som hunnit testa på spel i både Hockeyallsvenskan (Karlskrona) och SHL (Växjö). Han har även representerat U17 och U19-landslagen. Säsongen 19/20 i J20-superelit med Växjö gjorde Lucas 51 poäng på 44 matcher, varav 22 mål.

Mikael Gath säger:

– Vi är glada att addera ytterligare en talangfull och spelskicklig spelare till laget. Lucas styrkor är i offensiven där han är bra på att hitta öppna ytor där han kan använda sitt skott.

Lucas själv kommenterar flytten såhär:

Vad gjorde att det blev Kristianstad och vad vet du om klubben sedan tidigare?

– Den största anledningen till att jag valde KIK var för att det verkar vara ett lag som satsar på att utveckla unga spelare, precis som jag, och låter unga spelare "spela sitt spel" på seniornivå.

– Sen känner jag också att vi har en bra möjlighet att få ihop en stark grupp som förhoppningsvis tar oss till playoff.

– Det jag vet om KIK är att de gjorde sin första säsong i Hockeyallsvenskan säsongen som gick. Jag har också sett ett par matcher från när de spelade i Hockeyettan då jag hade en vän som spelade där. Sen har jag mött er en gång i när jag var i Karlskronas A-lag!

Hur skulle du beskriva dig som spelare och vad tror du att du kommer bidra med?

– Jag är en offensiv forward som gillar att skjuta och sätta medspelare i bra lägen. Jag är också pålitlig över hela banan och jobbar hårt både med och utan puck. Jag tror att jag kan hjälpa laget genom att producera offensivt, eller genom att spela smart när vi vill behålla ledningen sent i matcherna.

Hur kommer du träna i vår och sommar?

Den här sommaren kommer bli viktig för mig att fortsätta bygga på min fysik så den håller för en hel säsong på seniornivå. Jag kommer träna på egen hand med KIK:s träningsprogram till dess att vi samlas i augusti.

Vi hälsar Lucas varmt välkommen till Kristianstad!