Nedsläpp: Timrå - Kristianstad

22 januari 2020 12:05
Bortamatch

Kristianstad har åkt upp till Sundsvall för en viktig match mot Timrå IK


KIK, som föll senast i den så viktiga matchen mot Almtuna, behöver studsa tillbaka direkt och börja samla poäng igen efter två raka nollpoängare. Hemmalaget har samma facit som gästerna de senaste två matcherna med 0 poäng insamlade. Man föll senast stort mot Björklöven med 7-2 och dessförinnan med 3-1 borta mot Mora. Dock vann man sin senaste hemmamatch mot Almtuna med 8-4.

I de två tidigare matcherna lagen emellan har det blivit seger för bortalaget i båda matcherna. Kristianstad vann med 3-2 på bortais och Timrå tog hem segern i Skåne med 3-1.

För Kristianstads del är det en hel del förändringar i laget. Kristoffer Gunnarsson gör sin debut, lånet från Mora. Tony Pappila och Fredrik Lindblom är inte tillgängliga för spel, och Joel Werner har lämnat klubben.

I tabellen ligger Timrå på 4:e plats och har 11 poäng upp till MODO på den så viktiga 2:a platsen. KIK har fallit ner till 13:e plats och har blivit distanserade med 5 poäng från Almtuna på tolfteplatsen som innebär att man slipper kvalspel.

I Timrå finns två av seriens flitigaste poängsamlare i form av Jonathan Dahlén och Albin Lundin som har 56 respektive 51 poäng vardera. För gästerna har ligger Amil Krupic på 25 poäng och kapten Hansson på 23.

Hemmalaget har bästa PP-spelet medan gästerna är bäst i PK så i den aspekten är det jämt på förhand.

Det är oerhört viktiga poäng på spel ikväll, matchen följer ni via cmore.se kl 19.00.