Kristianstad avgjorde på övertid!

24 oktober 2020 17:40

Två bra målvakter såg till att matchen gick till övertid. Där kunde till slut Herman Hansson skjuta 2-1 och extrapoängen till Kristianstad.


Kristianstad bröt sin dystra trend efter seger på övertid mot Mora

Mora skapade första läget i matchen, men Calle Clang agerade säkert. Gästerna får möjlighet att spela powerplay efter cirka fem minuter och radar upp chanser mot Clang som håller tätt, eller vad sägs om skotten 1-11 vid Power Break. Med knappa fyra minuter kvar får Kristianstad sitt första powerplay för kvällen, en spelform man haft tufft med genom fyra mål på 42 försök. Detta snyggar man till när Lucas Edmonds krutar mot mål och där pucken tar på Oscar Öhman framför mål till 1-0 för KIK efter 16.53. Mora har omgående ett skott i stolpen, men hemmalaget avslutar perioden bäst och har några bud till 2-0. Skotten 9-15 och 1-0 på resultattavlan i paus.

KIK inleder andra perioden med ett bra powerplay, dock utan att få pucken i nät. Man gör sedan ett dåligt byte med för många man på banan och får istället jobba i boxplay, något man gör förtjänstfullt och stör bort Mora fullständigt. Efter halva perioden etablerar KIK ett rejält tryck på gästerna som inte hinner byta och kan så när utöka, men Olof Lindbom i Mora-kassen räddar. Kristianstad får sedan ytterligare spel i fem mot fyra och även fem mot tre, men får inte alls till det. Moramålvakten ställer sedan till det och bjuder så när Malte Sjögren och Herman Hansson på ett mål. Istället sticker Mora upp och snor åt sig pucken för att servera Lukas Wahlgren som distinkt pangar dit 1-1 efter 16.08. Mora avslutar perioden med powerplay sedan Erik Flood åkt på 2+2 min. Kristianstad borde gjort några mål i den andra perioden, men istället är det gästerna som kvitterar och får inleda den tredje perioden med ett långt powerplay.

Kristianstad klarar av drygt tre minuters boxplay i inledningen och får sedan ett eget (fruktlöst) powerplay efter en ganska billig utvisning på Mora. Knappt nio minuter in är Mora nära att ta ledningen, men man kommer för nära Calle Clang till slut som kan avvärja. Gästerna får ett friläge, men Clang parerar även där. Tolv minuter kommer gästerna i en klockren två mot en, men Clang räddar åter igen. Mora jobbar hårt för ett avgörande i slutet och har en puck i stolpen med dryga minuten kvar, men 1-1 på tavlan vid full tid.

Övertiden hann knappt börja innan Clang fick parera friläget som Oskar Stål-Lyrenäs ordnade. Erik Flood tar sig fram i mitten och får ett gyllene läge att avgöra, men Lindbom sträcker ut benet och avvärjer. Joel Kellman är nära att avgöra på egen hand, men en utespelare rensar pucken bakom Lindbom. En pigg Malte Sjögren kommer in och kan med sin fart jobba fram ett läge där han serverar Herman Hansson som helt fri i slottet kan trycka dit segerpucken till 2-1 för Kristianstad!

Matchfakta
Kristianstad-Mora 2-1 OT
(1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
1-0 (16.53) Oscar Öhman (Lucas Edmonds, Erik Flood) PP1
1-1 (36.08) Lukas Wernblom (Nils Thomasson, Johan Persson)
2-1 (64.28) Herman Hansson (Malte Sjögren, William Pethrus)

Skott: 41-37

Utv: KIK 5x2, Mora 6x2

Kristianstad spelar sin nästa match på fredag den 30 oktober när man gästar AIK på Hovet i Stockholm.