KIK vinner mot Tyringe

11 september 2019 22:18

I försäsongens sista hemmamatch gästade Tyringe SoSS Kristianstads ishall. Ett klassiskt möte som brukar bjuda in till känslor.


Första perioden börjar med att KIK åker på en utvisning redan efter 18 sekunder. Ett boxplay som man löser utan större problem. Perioden fortsätter förhållandevis avvaktande och båda lagen lyckas hålla varandra på utsidan.

KIK får chans i två PP utan att skapa varken mycket eller lite. Joakim Strandberg håller tätt fram till Johan Lundgren i den 20:e minuten på egen hand skapar ett läge där han skjuter bredvid täckande back, ett skott som leder till 1-0.

Andra periodens inledning är jämn där båda lagen ser ut att ha koll på sitt eget spel. Det byts några halvchanser men det är Tyringe som är närmast att hitta mål, bland annat med två farliga inspel till före detta KIK-spelarna Zeke Back och Axel Blomqvist. När KIK väl får sitt första PP för perioden lyckas man bryta trenden. Pappila hittar till Hansson som via direktpass hittar in till Daniel Andersson framför mål och vi har 2-0.

Efter det tar KIK över mer av spelet och det leder indirekt till ytterligare två utvisningar för Tyringe. I den siste av dessa gör KIK 3-0, när Morten Jensen på pass av Kalle Miketinac nyper till strax nedanför blå.

Resultatet står sig perioden ut.

Tredje perioden spelas av på ett ganska passivt försäsongsmanér, men trots det får både Strandberg och Wallin göra ett par bra räddningar.

KIK gör 4-0 ungefär med halva perioden gången, och Tyringe reducerar till 4-1 med 3 minuter kvar.

Allt som allt blir det en match där KIK har ett stort puckinnehav utan att för den delen skapa allt för många heta chanser. PP såg bra ut där KIK också lyckas göra 3 av sina 4 mål.

Nu gäller det att ladda om inför lagets sista försäsongsmatch där KHK står som motståndare. Den matchen följer ni på Kristianstadsbladet.se, eller direkt på plats i Karlskrona.

Resultat: 4-0 (1-0, 2-0, 1-1) Skottstatistik: 39-14 (12-2, 14-4, 13-8)