Erik Flood är nästa back in

22 juli 2020 07:58
Truppen

Erik Flood, senast från en stark säsong i Hudiksvall, ansluter till KIK.


Erik Flood, som var i KIK på ett korttidslån säsongen 17/18, har utöver en stark säsong i Hudiksvall även gjort 145 matcher i hockeyallsvenskan för Mora, Almtuna och Vita Hästen trots sin ringa ålder.

Såhär säger vår sportchef/huvudtränare om värvningen:

– Erik är offensiv back som är bra på ta pucken framåt och följa med i anfallen. Han hade en bra säsong förra året i Hudiksvall och ambitionen är att han skall överföra det spelet till allsvenskan. Vi ser det som mycket positivt att han redan har gjort ca 150 matcher i hockeyallsvenskan så han vet vad som väntar. /Gath

Erik svarar på frågor

Gissningsvis hade du en del anbud efter en väldig stark säsong i Hudiksvall. Varför valde du just Kristianstad?

– Jag valde Kristianstad efter ett bra samtal med Gath. Jag tittade på några matcher som Kristianstad spelade förra säsongen och dom vill vara ett spelförande lag och styra matcherna, vilket jag tror kan passa min spelstil väldigt bra. Sedan vet jag av egna erfarenheter att det är en bra klubb och en fin stad.

Du har två starka säsonger i ryggen, varför har det gått så bra nu?

– Ja jag har jobbat hårt med den fysiska biten och lagt mycket fokus på att förbättra mig varje dag. Men de senaste två säsongerna har jag även jobbat mycket med mental träning vilket jag anser har hjälpt mig mycket på isen. Jag fick mycket förtroende i Hudiksvall och fick spela i alla spelformer och det har gjort mig mer till en komplett back.

Du har gjort några matcher för oss redan. Vad minns du av tiden här?

– Jag fick endast positiva intryck då jag var här för några säsonger sedan. Det jag minns var att det var ett otroligt tryck i hallen och det hoppas jag på att det kan bli även denna säsong.

Vi hälsar Erik varmt välkommen till KIK!