KIK förlänger med Mikael Gath

22 november 2019 18:35
Kontrakt

Inför matchen mot Vita Hästen presenterade KIK en viktig förlängning i arbetet mot kontinuitet och fortsatt utveckling.


Under fredagskvällen stod det klart att KIK förlänger med huvudtränaren och sportchefen Mikael Gath.

Kontraktet är skrivet t.om säsongen 21/22.

Vi fick fatt i Gath för att höra hur han tänker kring förlängningen:

Du förlänger med klubben med två nya år, hur gick tankarna kring förlängningen och vad gjorde att du valde att förlänga redan under pågående säsong?

– När jag fick frågan från KIK var det inga tveksamheter, utan vi kom överens väldigt fort. Jag tycker att ytterligare två år känns som en bra start och då har vi hunnit komma en bit på vår resa att etablera oss som elitförening.

Vi får förutsätta att du trivs bra i klubben eftersom du valde att förlänga. Vad är det som tilltalar med KIK?

– Givetvis trivs jag bra. Jag har blivit oerhört bra behandlad från dag ett och föreningen gör ett kanonjobb utifrån våra förutsättningar. Det som tilltalar mig är att vi har lyckats få ihop en spelartrupp som hela tiden vill framåt och bli bättre och det är faktiskt något som genomsyrar hela klubben.

Vad har du själv för förhoppningar framöver och vad krävs av klubben för att det ska gå att uppnå?

– Mina förhoppningar är att vi skall vinna mycket hockeymatcher genom att spela en positiv hockey som i sin tur gör att vi blir en attraktiv klubb ute på marknaden.

Avslutningsvis, även om vi just nu har fullt upp med att etablera oss i Hockeyallsvenskan, är det realistiskt att tro att KIK någon gång kan ta steget upp i SHL?

– Det är definitivt något som är realistiskt och det är något vi jobbar mot varje dag. Det är min dröm och förhoppning att vi skall göra den resan under min kontraktstid.

Vidare kommenterar Christian Falk, ansvarig för KIK:s elitverksamhet, förlängningen på följande vis:

– Vi är naturligtvis oerhört nöjda med att redan nu säkra upp Gath i ytterligare två säsonger. Från dag ett har Gath visat att han brinner för sitt yrke och för klubben. Han ställer oerhörda krav på sin omgivning vilket inte minst jag fått erfara vilket leder till att alla hela tiden behåller drivet och engagemanget för att driva saker framåt.

– Han har hittills uppnått de målsättningar som vi satt upp och vi har stora förhoppningar att vi ska kunna ta flera steg under de närmsta åren. Vidare vågar han satsa på unga spelare och spela en attraktiv hockey som gör att vår produkt står högt i kurs, avslutar Falk.