Andra raka trepoängarn efter en solid bortamatch

27 september 2019 21:56
Referat

KIK får sätta sig på bussen med 3 nya sköna poäng.


Efter ännu en solid laginsats tar KIK sin andra (raka) trepoängare för säsongen mot ett Västervik som inlett säsongen med tre raka vinster.

Det var en match som präglades av en del motorväg i mittzon vilket gav upphov till en underhållande match med mycket tid i båda lagens respektive offensiva zoner.

Första perioden är en jämn och fredlig tillställning där två lag lyckas hålla varandra på utsidan i en majoritet av tiden, men där det då och då slank igenom ett par bra målchanser. Gistedt har lite mer att göra än Ward men båda uppträder stabilt vilket gör att vi går till pausvila 0-0.

Direkt i andra får KIK ett PP, och det tar inte mer än 22 sekunder innan Pappila lyckats avlossa ett skott från blå som styrs in av Daniel Andersson täcker mål två meter utanför målburen, 1-0!

Om första perioden klarade sig utan onödiga avblåsningar i form av utvisningar var andra perioden motsatsen. KIK åker i perioden på 3 utvisningar medan Västervik åker på 4 stycken. Matchbilden blir såklart därefter och KIK lyckas emellanåt få lite mer tryck än hemmalaget.

Resultatet står sig dock och matchen går till periodpaus med KIK i ledning 0-1.

I tredje perioden släpper Västervik loss i jakten på ledning vilket gör att det blir lite mer öppen gata för KIK. Det byts chanser och både Ward och Gistedt (+Jensen som sista utpost två gånger) tvingas göra lite mer än vad man kan kräva.

Det där riktiga trycket från hemmalaget uteblir fram till Västervik tar ut målvakten med 2 minuter kvar.

KIK (och Gistedt) räddar upp 90 jobbiga sekunder där Västervik skapar både en, två och tre farliga målchanser.

Till slut får KIK ut pucken till en fristående Gustav Willman Borvik som rullar in 2-0 i tom bur och segern går till KIK.

Åter igen 60 riktigt bra minuter av KIK och vi ser med tillförsikt fram mot nästa vecka där vi först möter Mora på bortais, och sen tar emot Södertälje och Björklöven på hemmaplan. Vilken vecka! Vi ses då!

Resultat: 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Målskyttar Kristianstad: Daniel Andersson, Gustav Willman Borvik

Skottstatistik: 30-25