Förlust i hemmapremiären

HC Dalen förlorade hemmapremiären mot Tranås AIF med 2-3 vilket var tredje förlusten i rad mot Smålandsrivalen. Foto: Piotr Arvidsson

Hemmapremiär på Smedjehov väntade under onsdagskvällen. Och det märktes att det publiken var välkommen tillbaka igen. Inte minst av de tillresta Tranås-supportrarna som förde ett ordentligt liv på bortasektionen, vilket blev ett kul inslag i matchen! HC Dalen jagade revansch efter två förluster mot Tranås på försäsongen. Förta perioden var lite av ett ställningskrig med hög fart och tempo. Tranås drog på sig tre stycken utvisningar i perioden där HC Dalen borde kunnat utnyttja bättre men Tranås försvarade sig bra och perioden slutade mållös. En period som Dalen till stora delar ägde.

Om den första perioden slutade mållös så blev d

et raka motsatsen i den andra med 4 mål på tavlan, tre för gästerna och Dalens mål gjordes av Martin Thörnberg som assisterades av Karl Smedberg. Som i den första perioden blev det en del utvisningar, denna gången för hemmalaget. Noterbart är att alla målen gjordes med fullt manskap på banan trots. Perioden slutade 1-3. En period som gästande Tranås var helt klart dominerande i.

Dalen jagade reducering i matchen och i den tredje perioden kom till slut målet genom Kristian Röykås-Marthinsen assisterad av Martin Thörnberg och Alex Ek. Målet kom i powerplay dessutom, som inte riktigt fungerat hos Dalen hittills under säsongen. Närmre än så kom inte Dalen även om han tryckte på rejält och inte gav gästerna chansen, helt klart en period som ägdes av Dalen. Men som inkasserade ännu en förlust mot Tranås i en match som framförallt präglades av massvis utav utvisningar och bristande powerplay för båda lagen.

HC Dalen 2-3 Tranås AIF (0-0, 1–3, 1–0)