Tuff inledning ledde till förlust

24 november 2019 18:21

Björklöven-Kristianstad 3-1 (2-0,1-0,0-1)


Björklöven kan i och med kvällens vinst räkna in sin 6e raka seger och därmed bibehållen serieledning. För KIKs del har man nu en handfull förluster på rad.

Att Löven kunde skicka KIK till sin 5e raka förlust har mycket med inledningen att göra. Hemmalaget kom ut och tog tag i spelet och tar ledningen redan innan tre minuter spelats. Det är David Lindquist som kliniskt hittade luckan bakom Antii Lehtonen på friläget han själv skapat sig.

2-0 dröjde inte länge, där Zach Palmquist gjorde sitt första i Löven-tröjan serverad på klubbladet av Pontus Andreasson. Björklöven fortsatte spela fint och hade bud på mer utdelning men 2-0 stod sig till paus.

I den andra perioden började det bli mer grinigt på isen vilket skulle hålla i sig matchen ut. Inga större målchanser skapades. Men lite drygt halvvägs in i mittenakten kunde Björklövens transatlantiska kedja ordna 3-0 genom Hutchings, fint framspelad av Crandall och Vesel.

Under matchens sista 20 minuter blev det en hel del utvisningar och bråk efter avblåsningar. Gästerna skulle spräcka den som vanligt suveräna Joe Canattas nolla när Dennis Svensson i PK visade tenniskvalité och startade en kontring som Willman Borvik avslutade distinkt. Men närmre än så kom inte KIK målmässigt även om det fanns små tendenser till tryck och lägen när klockan tickade ner sina sista minuter. Björklöven höll undan och kan gå in i ytterligare en vecka som serieledare.

För KIK väntar nästa match på hemmaplan mot Karlskrona.