Förlust mot Vita Hästen

8 december 2021 21:38

En tung förlust mot Vita Hästen där man trots allt var rätt nära poäng efter forcering mot slutet.


Det blev en dålig tillställning och man kommer aldrig in i spelet på riktigt. Felpass, slarv och en halvtaskig inställning präglade denna match även om man var nära att ta poäng på slutet.

Matchen var bara 30 sek gammal när Vita Hästen får en utvisning och man hoppades på ett ledningsmål men tyvärr blev det inget särskilt bra powerplay. När Vita Hästen således blir fulltaliga tar de över matchen och skapar farligheter på löpande band. En och annan gång sticker vi upp men de riktigt farliga lägena kommer inte. 7 min in i perioden tar också Vita Hästen ledningen genom den inte helt obekanta Jakob Stridsberg. Bara 1:39 senare ringer det igen när Marcus Eriksson trycker in 0-2 och det ser riktigt mörkt ut.

Vita hästen fortsätter att trycka på och gör både 0-3 genom Fabian Ilestedt och 0-4 av Racine-Clarke.Nu ser det riktigt dystert ut och spelet är allt annat än bra.

14:46 in i andra perioden så tändes det en liten strimma när Kontos reducerar till 1-4 och 1:30 senare gör Cheek 2-4. Nu börjar spelet bli bättre och chanser skapas och när Krupic trycker in pucken till 3-4 så tänds hoppet om poäng. Det varade dock inte så länge förrän Vita Hästen ökade på ledningen till 3-5 och rullgardin ner. Men Sideroff ville annorlunda och bara 14 sekunder efter deras mål gör han 4-5 och det blir spännande igen. Tyvärr kommer vi inte närmare utan förlusten är ett faktum. Skott 32-31.

Ska man vinna måste man vara 100% påkopplad vid matchstart men det var man inte idag. Det är bara att bryta ihop för sådana här matcher kommer då och då och det är inget att gräma sig över för länge.

Ny match och nya tag på fredag när vi möter Karlskoga borta.