”Floda” presenterad i välbesökt ispremiär!

Måndagens välbesökta ispremiär inleddes med utomhusaktiviteter i härlig sensommarvärme. Särskilt uppskattad var möjligheten att via skottramp få chansen att göra mål på Joel Gistedt och Robin Wallin. Efter att maskoten Leffe hållt ett intensivt godisregn var det samling i Lejonkulan, där konferencier Mikael Kik bjöd på intervjuer, i tur och ordning, med elitansvarige Christian Falk, nye ordförande Sune Lundberg, nye klubbchefen Johan Lindbom och tränarduon Mikael Gath och Andreas Lilja.

Därefter var det äntligen dags att träda in i en härligt frisk och svalkande rink för att invänta stundande ispremiär. Omkring 700 åskådare tog chansen att se laget presenteras, där sedan en rafflande internmatch tog vid. Som sista nyförvärv in i Mikael Gaths allsvenska lagbygge blev Thom Flodqvist, som tidigare gjort två säsonger i KIK innan han lämnade för spel i Södertälje och i England. Så här kommenterade ”Floda” till hemsidan, kort efter ispremiären:

Hur är känslan nu efter premiären?
– Jo, det är jättekul att vara tillbaka. Jag trivdes här förut, och hoppas kunna göra det igen. Jag känner ganska många grabbar i laget också, så jag kommer in fort i det tycker jag.

Du presenterade Dig direkt med två mål i internmatchen, skönt att det lossnar lite direkt?
– Ja, exakt. Det var väl det enda som kändes bra idag, men det brukar vara så vid den här tiden på året.

Det spelar ingen roll hur vältränad man är, det är alltid lite kantigt så här i inledningen?
– Ja, precis.

Du bär med Dig ganska trevliga minnen från din förra sejour i klubben, men sedan har det gått lite tyngre, berätta vad Du bär med Dig i ryggsäcken hit?
– Jag har varit runt lite. Jag började förra säsongen i Södertälje, men stack över till England och testade på den ligan. Det var en kul upplevelse, lite mer fläng i ishockeyn än vad jag var van vid från HockeyAllsvenskan, men jag behövde speltid och det fick jag där. Det var ett kul äventyr.

Vad skiljer ”Floda” från förra sejouren i Kristianstad och idag?
– Förhoppningsvis är det samma ”Floda” som sist det begav sig i Kristianstad. Det känns riktigt härligt att vara tillbaka!