Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Kristianstad
KIK

Målrik match i Karlskoga

23 september 2019 21:35
Bortamatch

(2-1, 0-1, 3-1) Skottstatistik: 33-30


Karlskoga inleder med att spela inspirerat och fartfyllt, där KIK har svårt att hänga med. 1-0 sitter redan efter 1.27 i PP när Johan Lundgren åkt ut för en hakning.

Hemmalaget fortsätter att trumma på och det dröjer inte längre än till 7.39 innan 2-0 är ett faktum.

Först efter 13 minuter i första perioden kommer KIK in i matchen på allvar och börjar skapa chanser. Klockan står på 15.20 när Dennis Svensson letar fram pucken bakom Lundberg i målet och petar in 2-1. KIK skapar ett par chanser till men det går till periodpaus med Karlskoga i ledning 2-1.

I andra perioden kommer KIK ut som ett helt nytt lag och lyckas sätta bra press på hemmalaget. Karlskoga är inte ofarliga, men det är bortalaget som för det mesta av spelet.

Strax innan Fredrik Lindblom åkt ut på en tvåa skapar Karlskoga ett ordentligt tryck som nära på ger dem utökad ledning.

I självaste powerplayet lyckas KIK hålla ut trots ett fortsatt bra tryck från Karlskogas första PP-lina. Gistedt gör vad han ska och lite till.

Strax därefter är det KIKs tur att ha powerplay. KIK håller den i offensiv zon men lyckas inte hitta mer än något enstaka läge. Efter ett par efterföljande böljande minuter får KIK ett anfall som leder till retur och mål! 2-2.

KIK håller uppe tempot perioden ut men resultatet står sig inför tredje. Perioden är en tydlig förbättring för bortalaget där man har lite mer puckinnehav än hemmalaget.

Tredje perioden är i det stora hela hemmalagets även om KIK lyckas studsa upp emellanåt.

Karlskoga tar ledningen redan efter 40 sekunder efter KIK misslyckats med att ta kontroll över pucken i egen zon. '

Hemmalaget fortsätter ligga steget före och är också de som skapar klart hetast målchanser.

Till slut orkar inte KIK/Gistedt hålla emot och i powerplay gör före detta Troja-spelaren Tor Immo 4-2. Klockan är då på 56.22.

KIK gör ett sista försök genom att ta ut målvakten med knappa fyra minuter kvar. Försöket misslyckas och Tor Immo gör 5-2 i tom bur.

KIK gör ett tröstmål i BP via Dennis Svensson innan slutsignalen går för den här gången.

Nästa match är hemma mot AIK på onsdag 25/9.