Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: Karlskrona-Kristianstad

8 oktober 2019 11:15

Sexan möter sjuan när Kristianstad på tisdagskvällen gästar Karlskrona i en spännande drabbning.


HockeyAllsvenskan drar igång sin åttonde omgång på tisdagskvällen.
För Kristianstad väntar en härlig drabbning mot Karlskrona.

Kristianstad ligger sjua i tabellen med 10 poäng, och kommer till spel med en stark trepoängare mot Björklöven i ryggen. Hårt kollektivt arbete i 60 minuter, en stark lagmoral och fenomenalt målvaktsspel kännetecknade det mötet. Kristianstad har fått en helt okej start på serien och går in med hög energi.

KIK saknar några spelare till kvällens match, men nya lånet från Rögle BK, anfallaren Kevin Wennström kan göra debut redan ikväll.


Motståndaren ligger sexa i tabellen med sina 11 poäng, och har två raka segrar med sig i bagaget (4-3 i övertid mot Västerås och 4-2 uppe i Almtuna).

I Karlskrona återfinns några KIK-bekantingar, t.ex. tränare Mats Lusth och backen som sköt Kristianstad till HockeyAllsvenskan i våras, William Pethrus.


Det är två jämna lag som möts, åtminstone sett till statistiken. Båda lagen snittar 2.42 mål och spel i Special Teams är nästan lika jämnt. Karlskrona ligger på 13.04% i Power Play medan Kristianstad står på 16.67%. Båda lagen har godkänt Box Play, Karlskrona med 81.48% och Kristianstad med 84.62%.

Poängbäst i hemmalaget är Jesper Persson (2+2) och Linus Karlsson (2+2) med sina 4 poäng.

För Kristianstads del toppar Fredrik Hansson (2+3) och Johan Lundgren (2+3) med sina 5 poäng.

Nedsläpp i NKT-Arena Karlskrona kl. 19.00. Matchen följer Ni även via C More.se eller på C More Hockey.