Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MoDo
MoDo

Nedsläpp: Kristianstad - MODO

11 oktober 2019 11:10

Fart & fläkt och en härlig inramning väntar under fredagskvällen när Kristianstad tar emot anrika MODO i Kristianstad ishall. Det är den nionde omgången i HockeyAllsvenskan, biljetterna har sålt som smör i solsken och det är en spännande drabbning som väntar.


Stor chans till högt tempo, roligt för publiken att titta på.
så säger KIKs tränare Mikael Gath inför matchen.

Tiondeplacerade KIK tar emot tabellåttan MODO, på samma poäng men med bättre målskillnad. Kristianstad som i sin senaste match borta mot Karlskrona var hårt pressade, men som visade stor moral när man jobbade ikapp och stal en poäng i det mötet. Målskyttarna sist var Malte Sjögren, Tony Pappila och Axel Sundberg, och revanschlustan brann i ögonen på samtliga - vilket bådar gott inför kvällens match.

  • "Vi vinner ännu en tredjeperiod, där är vi riktigt starka och det tar vi såklart med oss", menar Gath som tillsammans med laget tittat på mycket av det man gjorde bra i mötet mot Björklöven.
  • "Det gäller att vara smarta och jobba färdigt situationerna. MODO har ett rörligt anfallsspel och utnyttjar hela laget för att hitta lägen", säger Gath som ser fram emot matchen med tillförsikt.

Läget i laget:
Kristianstad saknar ikväll skadade Joel Gistedt och Amil Krupic. Daniel Andersson är tillbaka och spelar från start. Mikael Johansson och Thom Flodqvist vilar, medan Albin Hernod och Dennis Finn-Olsson tränar här, men kommer spela för Mörrum i deras kommande match.

Den interna poängligan leds av Axel Sundberg, Johan Lundgren och Fredrik Hansson på 5 poäng vardera.

Robin Wallin har stått de senaste matcherna och har en fin räddningsprocent på 92,92%.

Power Play: KIK 18,52%. MODO 9,38%.

Penalty Killing: KIK 87,10%. MODO 77,14%.


MODO har ett starkt lag på pappret och kommer till spel efter en säker 5-0 seger mot Almtuna senast. Så här tidigt i serien har dock MODO blandat och gett, med förluster mot bl.a. Västervik och Södertälje. Samtidigt har man skåpat ut Mora hemma med hela 7-1.

Laget har gott om skickliga spelare och den interna poängligan leds av Jonathan Johnsson på 13 poäng.
Henrik Björklund har gjort sex mål på åtta matcher och skuggar med sina 6 poäng.

Linus Lundin har stått flest matcher i MODO och har även han en fin räddningsprocent på 92,57%.


Det finns fortfarande ståplatsbiljetter kvar, säkra Din biljett nu!

Kan Ni inte följa denna spännande drabbning live så sänds matchen på C More.se och på C More Live 2.
Nedsläpp kl 19.00! Varmt välkomna!