Hemma
Västerås
VIK
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: Västerås-Kristianstad

16 oktober 2019 11:50

Nya friska poäng står på spel under onsdagskvällen när tabelltian Kristianstad gästar sjundeplacerade Västerås, med nedsläpp kl 19.00!


Den tionde omgången av HockeyAllsvenskan smygstartade igår när Västervik lite överraskande åkte till Umeå och skaffade sig två poäng efter straffseger mot Björklöven med 4-3. Under onsdagskvällen kompletterar sex matcher omgången, och för Kristianstads del är det bortamatch mot Västerås i ABB Arena Nord som väntar.

Något av lagen kommer, oavsett hur matchen slutar, att bryta en förlusttrend.

Kristianstad kommer till spel med två raka förluster i ryggen. Först 3-4 mot Karlskrona efter straffar och senast 2-3 hemma mot MODO i en utsåld Kristianstad ishall. Moralen är dock hög i laget, man krigade sig till en poäng mot Karlskrona, och var så när att kvittera i slutet även mot MODO. Räkna med ett taggat gäng från Skåne.

Man kommer till spel utan skadade målvakten Joel Gistedt. Saknas gör även Malte Sjögren som är sjuk. Amil Krupic är tillbaka efter skada, och nye målvakten Antti Lehtonen väntas bli spelklar till denna match.

Dennis Finn-Olsson, Albin Hernod och Joel Werner spelar med Mörrum under onsdagen.

Västerås har även dem två raka förluster, Timrå borta (2-5), och lite överraskande Almtuna hemma (2-5). Revansch för sin senaste insats torde vara enkelt att räkna med.


En koll på statistiken ger vid handen att Kristianstad har något bättre Power Play (17,24% mot Västerås 12,12%) och att hemmalaget har något bättre Penalty Killing (90,91% mot Kristianstads 87,50%).

Poängbäst spelare i respektive lag:
Västerås: Jerome Gauthier Leduc 7 poäng (2+5), samt Gustav Lindberg (2+4) och Fredrik Johansson (2+4) med 6 poäng vardera.
Kristianstad: Fredrik Hansson 7 poäng (3+4), Johan Lundgren 7 poäng (2+5) samt Erik Santesson 5 poäng (2+3).


Så här kommenterar Kristianstads #54 Johan Lundgren om lagets inledning och tankar inför kvällens match:

Hur ser Du på er start i den första säsongen i HockeyAllsvenskan?
– Jag tycker vi har gjort en klart godkänd start, även om det finns några hedersamma uddamålsförluster där vi gärna hade fått med oss fler poäng, senast mot MODO t.ex. Vi är ett svårslaget lag som aldrig viker ner sig. Jag tycker också att vi, framförallt genom segern mot Björklöven, visar att vi har kapaciteten att slå samtliga lag i den här serien när vi presterar på max. Vi behöver jobba på att bli jämnare i våra prestationer, det är inte råd till några större dippar på den här nivån.

Hur är känslan för Din egen del?
– Den är helt okej. Det har varit lite blandade prestationer från min sida, några bättre och några sämre. Jag känner att jag har mer att ge. Det är en ny nivå för mig, men jag har stor tilltro till min förmåga och hoppas att med hjälp av hårt arbete, kunna lyfta prestationerna ytterligare framöver.

Dina tankar inför kvällens match mot Västerås?
– Vi står inför en spännande utmaning! Vi möter ett lag som kommer från två stora förluster, varav den ena var en rejäl missräkning på hemmaplan, och de har en hel del press på sig. Jag hoppas att vi kan utnyttja den situationen genom att släppa loss ordentligt och köra stenhårt. Då kan vi göra det riktigt jobbigt för ett lite pressat Västerås ikväll.

Lycka till!

Matchen följer Ni som vanligt via C More.se!
Nedsläpp kl 19.00.