Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: Vita Hästen-Kristianstad

18 oktober 2019 13:10
Läge för Kristianstad att jubla ikväll när man ställs mot Vita Hästen?

Nya poäng i HockeyAllsvenskan står på spel under fredagen, när Kristianstad gästar Norrköping för match mot Vita Hästen.


När lagen senast möttes i Himmelstalundshallen var det kvalseriespel och en match som Kristianstad avgjorde sent när Tony Pappila sköt 3-2 och alla poängen till gästerna.

Nu gäller mötet viktiga poäng för båda lagen i den elfte omgången av HockeyAllsvenskan. Vita Hästen kommer till spel med en vinst (2-0 mot SSK) på de senaste fem matcherna (MODO 1-5, Karlskrona 2-3, Mora 1-2 och Björklöven 1-2).

Kristianstad å sin sida har också haft det lite tyngre på sistone, med en vinst (2-1 mot Björklöven) på de senaste fem matcherna (Västerås 1-6, MODO 2-3, KHK 3-4 straffar och 3-4 mot SSK).

Tränare Mikael Gath säger så här inför kvällens match:
– Det blir nog en lite annorlunda match jämfört med Västerås. Vita Hästen har ett tightare spel och vi räknar inte med att ha samma utrymme som mot Västerås. De har ett giftigt Power Play, men vi skall fokusera på vårt med att hålla upp farten och vara noggranna.
Vi ställer upp med samma manskap som sist, där är ingen som fallit ifrån. Vi ställer nye Antti Lehtonen i mål ikväll. Det gäller att hitta tillbaks till sitt, vilket nog gäller båda lagen. Vi känns redo!

Kikar man på statistiken så framkommer följande kring spel i Special teams:
Power Play: VH 22,58%. KIK 15,62%.
Penalty Killing: VH 75,68%. KIK 88,57%.

Poängbäst i Vita Hästen är Jesper Samuelsson (2+7) med 9 poäng, Linus Andersson (5+3) med 8 poäng och Istvan Bartalis (3+3) med 6 poäng.

Poängbäst i Kristianstad är Fredrik Hansson (3+4) med 7 poäng, Johan Lundgren (2+5) med 7 poäng och Erik Santesson (2+3) med 5 poäng.

Matchen sänds via C More.se och C More Live.
Nedsläpp kl 19.00.