Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Almtuna
AIS

Nedsläpp: Kristianstad - Almtuna

23 oktober 2019 10:50

Äntligen dags för hemmamatch igen i en kokande ishall när Kristianstad under onsdagskvällen tar emot gästande Almtuna i kamp om viktiga poäng!


Viktigt möte för båda lagen i kvällens omgång av HockeyAllsvenskan.
Kristianstad och Almtuna möttes vid två tillfällen i kvalserien till HA, där Kristianstad vann hemma med 5-4 innan den historiska matchen i Uppsala när Kristianstad vann på övertid med 2-1 och blev klara för HockeyAllsvenskan.

Dagsformen, ja där är det faktiskt gästerna som är något vassare. Almtuna ligger på en 10:e plats i tabellen med 14 poäng och en match mer spelad. Kristianstad parkerar på 12:e plats med 12 poäng.

Kristianstad fick med sig en poäng i senaste mötet borta mot Vita Hästen, medan Almtuna kunde ta tre poäng mot serieledande Björklöven efter 1-0 hemma i Gränbyhallen senast.

Så här säger Kristianstads tränare Mikael Gath inför matchen:
– Det skall bli roligt att spela hemma igen, det känns som det var ett tag sedan. Stämningen är god, vi är inte riktigt nöjda med poängen, utan tycker vi borde skaffat oss ytterligare några. Det är ett lite revanschsuget och taggat gäng som äntrar isen ikväll. Vi har pratat om att vi skall ta lite mer skott, att ta kampen framför båda målen och hålla upp farten. När vi kommer med fart så är vi bra.

– Alla är tillgängliga för spel utom Robin Axbom (sjuk). Joel Werner kommer in på hans plats. Malte Sjögren är tillbaka och går in som extra forward. Antti Lehtonen kommer att vakta målet.


En koll på statistiken ger följande:

Kristianstad gör i snitt 2,24 mål per match medan gästernas snitt ligger på 1,90.

Power Play är något båda lagen behöver komma upp i, Kristianstad ligger på 14,71% och Almtuna på 10,34%.

Penalty Killing står sig bättre hos båda lagen, Kristianstad med 86,84% och Almtuna med 87,50%.

Bästa poängplockare i respektive lag:
Kristianstad
Fredrik Hansson 7 poäng (3+4).
Johan Lundgren 7 poäng (2+5).
Erik Santesson 6 poäng (3+3).

Almtuna
Tony Mårtensson 10 poäng (2+8).
Villiam Haag 9 poäng (2+7).
Tobias Liljendahl 7 poäng (2+5).


Pucken släpps i Kristianstad ishall kl 19.00. Varmt välkomna!