Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Karlskoga
BIK

BIK Karlskoga avgick med segern i en tät tillställning

30 oktober 2019 22:45

Kristianstad kämpade för en kvittering i en jämn match, men gästerna vänder hem med alla tre poängen efter två mål av Filip Ahl. Kristianstads mål gjordes av Johan Lundgren.


Gästerna får tidigt läge att spela Powerplay inte bara en utan två gånger, men KIK har en bra box och kan hålla rent. Efter åtta minuter hittar Axel Sundberg fram till Anton Heikkinen i mitten som får ett bra läge. BIK lyfter sedan en puck i ribban efter halva perioden. Fredrik Hansson ordnar ett gyllene läge till hemmaledning när han får pucken framför Henrik Lundberg, men avslutet smiter tätt utanför. Efter 11.26 tar gästerna ledningen när Filip Ahl styr Oliver Eklinds skott från blå. Kristianstad kan dock lyfta upp spelet och skaffar sig ett ypperligt läge till kvittering, när man får spela 5 mot 3 i en och en halv minut. Lundberg kan dock hålla tätt. Gästernas Filip Roos kommer med ett bra läge till 0-2 i slutet av perioden, men Antti Lehtonen avvärjer och 0-1 i paus.

BIK Karlskoga tar tag i den andra perioden och har mycket puck, men när Kristianstad ordnar första avslutet på mål efter dryga fem minuter så är det kvitterat! Johan Lundgren smiter in framför mål, serveras perfekt av Fredrik Hansson, och kan smälla dit pucken till 1-1. Lagen byter chanser och Kristianstad har lägen till en ledningspuck. Med fem minuter kvar etablerar BIK Karlskoga en massiv press mot Kristianstad som inte kan byta. Det krävs en halv evighet och några rejäla räddningar av Antti Lehtonen innan man kan rensa ut pucken. Lehtonens plock på Max Wennlunds avslut nära mål var riktigt läcker. BIK lägger ett skott från blå som går i stolpen och rullar ut till Filip Ahl som effektivt lägger in 1-2 till gästerna i andra periodens sista minut. Ledning för gästerna efter denna jämna period.

Tredje perioden skulle bli en enda lång kvitteringsjakt för Kristianstad. Gustaf Thorell sticker dock upp och ordnar så när 1-3 helt på egen hand efter knappt fyra minuter. Strax därpå har Fredrik Hansson en styrning tätt utanför. Man har ytterligare någon puck som studsar runt Henrik Lundberg som dock har studsen med sig. Gästerna spelar på sin ledning och gör det tämligen bra. Kristianstad har ytterligare ett bra avslut med några minuter kvar av matchen. Man tar ut Lehtonen i ett sista försök att nå en kvittering. Kalle Miketinac får ett kalasläge med tio sekunder kvar, men Lundberg räddar segern och alla tre poängen till gästande BIK Karlskoga.

För Kristianstads del väntar nu bortamatch mot AIK på fredag, innan man åter spelar hemma mot Västervik på söndag.