Hemma
AIK
AIK
Borta
Kristianstad
KIK

Kristianstad vände och vann mot AIK!

1 november 2019 21:45
Herman Hansson och Malte Sjögren firar

En mörk novemberkväll och underläge med 0-2 efter två perioder, men Kristianstad visade åter prov på stor moral och vände matchen till seger med 4-2 och tar med sig samtliga tre poäng på bussen hem!


Kristianstad låg under med 0-2 på Hovet efter 40 minuter, och det såg tämligen dystert ut. Men Kristianstad trivs med att spela tredje perioder, där man faktiskt är bäst i hela serien. Fredagskvällen skulle inte utgöra något undantag, utan Kristianstad kan kriga in en reducering efter fyra minuter sedan Gustav Willman Borvik styrt in Amil Krupic backskott. När sedan kvällens speedkulor Herman Hansson och Malte Sjögren fixade kvitteringen till 2-2 i spel fyra mot fem, kändes det som att momentumet definitivt svängde över till gästernas favör. AIK påmindes om sitt dystra hemmafacit och inte blev det bättre när Viktor Wahldén kan skyffla in 3-2 till KIK med fyra minuter kvar att spela. AIK tog ut duktige Johannes Jönsson och tryckte på för en kvittering, men till sist kunde Dennis Svensson lätta in 4-2 i tom kasse och den starka vändningen var definitiv. Tre mycket sköna poäng till Kristianstad.

Målvaktsmatchen såg länge ut att vinnas av Johannes Jönsson, men Robin Wallin gjorde det bra för Kristianstad, kan inte lastas för något av målen, och stod bl.a. för en avgörande räddning i början av den tredje perioden när han förnekade en 3-0 puck för AIK. Strax därefter kom istället reduceringen och Kristianstad kunde sedan fullborda vändningen. Robin Wallin, som alltså representerade AIK ifjol, fick vara med och vinna genom 30 räddningar och med en räddningsprocent på fina 93,75%.


Tränare Mikael Gath kommenterar matchen:
– Det är en bra känsla, så klart. Jag tycker vändningen börjar redan i den andra perioden. Vi skjuter mycket, men får kanske inte riktigt de heta lägena. När vi sedan får in första målet, kändes det som att det blev lite stressat i AIK.

Ni ligger under med 0-2 inför sista, hur gick snacket?
– Vi höll oss positiva, ändrade lite för att skruva upp energin. Vi vet att vi är starka och att vi alltid kör hela vägen.

Vad blir avgörande för Er tycker du? Kvitteringen i boxen kändes tung för motståndarna?
– Ja, jag tycker redan vid reduceringen att de blir lite små på isen. Det är hela laget som står för denna vändningen, så jag vill framhålla laginsatsen.

En god start på helgen?
– Absolut. Nu åker vi hem och förbereder oss för den sista ansträngningen innan spelledigheten, dvs hemmamatchen mot Västervik nu på söndag kl 15.00. Välkomna då!


Matchstatistik:
AIK - Kristianstad 2-4
(0-0, 2-0, 0-4)

Skotten: 32-33 (5-8, 10-16, 17-9).

Utvisningar: AIK 3x2. KIK 3x2.

Målskyttar:
1-0 AIK (20.59) John Henrion (Jacob Svensson, Oscar Milton).
2-0 AIK (29.46) Johan Larsson (Isac Heens, John Henrion).
2-1 KIK (44.04) Gustav Willman Borvik (Amil Krupic, Malte Sjögren).
2-2 SH1 KIK (53.41) Malte Sjögren.
2-3 KIK (55.57) Viktor Wahldén (Amil Krupic, Erik Santesson).
2-4 KIK (59.51) Dennis Svensson.