Hemma
AIK
AIK
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: AIK - Kristianstad

1 november 2019 12:00

Tre nya viktiga poäng står på spel när Kristianstad på fredagskvällen tar sig an AIK på Hovet.


Kristianstad tog sin första, historiska, seger i HockeyAllsvenskan i hemmamatchen mot AIK den 25 september när man vann med 2-0 efter mål av Herman Hansson och Tony Pappila, och där Joel Gistedt räddade samtliga 21 skott.

Nu går vi in i november och det är dags för Kristianstad att spela returmöte mot AIK på anrika Hovet i Stockholm.

Kristianstad ligger åtta i tabellen med 19 inspelade poäng på femton matcher, medan AIK ligger fjortonde och sist i tabellen med 13 inspelade poäng, men har en match mindre spelad.

AIK har haft en tung start på serien, men har visat gryende form. Man förlorade dock senast hemma på Hovet mot Västerås med 4-5, där avgörande målet var ett självmål. I den senaste omgången åkte AIK till Uppsala för möte mot Almtuna, där man tog poäng men föll efter straffläggning.

Kristianstad å sin sida vann i övertid borta mot Tingsryd, men föll knappt med 1-2 i förra omgångens hemmamatch mot BIK Karlskoga.

Vid en titt på statistiken konstateras bl.a. att det är två lag som har svårt att göra mål, AIK snittar endast 1,83 mål per match, medan Kristianstads snitt ligger på 2,29.

Det är även två lag som behöver upp med spelet i numerärt överläge, AIK har bara gjort mål i 6,67% av sina tillfällen, medan gästerna ligger på 15,69%. Man bör ligga omkring 20% för att vara nöjd med effektiviteten.

Spel i numerärt underläge, där har AIK fredat sig till 76,79%, medan Kristianstad ligger på fina 86,27%.

Poängbäst i AIK är Jacob Svensson med 10 poäng (2+8), Sam Marklund med 8 poäng (3+5) och Carl Wassenius med 6 poäng (4+2).

Poängbäst i Kristianstad är Fredrik Hansson med 11 poäng (3+8), Johan Lundgren med 10 poäng (4+6) och Erik Santesson med 8 poäng (4+4).

Notera att Fredrik Hansson saknas i dagens laguppställning p.g.a. skada.

Bland målvakterna har AIK ställt Johannes Jönsson (90,98%) och August Hedlund (88,37%). Kristianstad har sedan Joel Gistedts skada ställt Antti Lehtonen (92,52%) och Robin Wallin (90,70%).

Nedsläpp på Hovet är kl 19.00. Kan Ni inte följa matchen på plats så sänds den på C More Live samt strömmas på
C More.se.