Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Västervik
VVIK

Kämparinsats ledde till tre nya poäng!

3 november 2019 20:39

Kristianstads IK - Västerviks IK 4-1 (0-1, 3-0, 1-0).


Kristianstad tar en ny seger efter att ha jobbat ner Västervik över 60 minuter. I inledningen tar hemmalaget kommandot genom kedjan Hansson-Hansson-Lundgren som visar vägen för resten av laget. Västervik kommer in i det och genom deras supervassa förstakedja så får man också hål på Antti Lehtonen i hemmaburen när Darren Nowick petade in en retur. Matchen var ganska så hafsig där passningsspelet inte var på topp i nåt av lagen.

Andra perioden är det återigen KIKs tidigare nämda kedja som tar tag i det och får laget in i målprotokollet efter ett skickligt skott av Krupic där han letar en linje för att få igenom skottet som sedermera kapten Hansson trycker in en lös puck på. KIK går sen fram till 3-1 genom två mål på 9 sekunder där Heikkinen fint framspelad av Miketinac gör 2-1, och Sjögren/Willman tar tillvara på en övergiven puck direkt efter tekning för 3-1.

I tredje perioden spelar hemmalaget av matchen kontrollerat och kan via Maltes mål i tom bur säkra hem tre friska poäng.

Återigen en insats av KIK som imponerade på många sätt. Västervik som under delar av matchen väldigt fint både kom ut ur egen zon och in i offensiv gjorde en helt okej match och hade ett gäng godkända chanser att sätta fler puckar i nät. Efter 60 minuter kändes dock hemmalaget snäppet tyngre och snabbare och blev därför matchens segrare. Notera att Antti Lehtonen står för 28 räddningar (96,55%).