Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Mora
MIK

KIKs starka avslutning gav 2 poäng mot Mora

11 november 2019 23:15

Två gånger om hamnade Kristianstad i underläge, men åter igen står man för en stark avslutning och tar matchen till förlängning efter en sen kvittering av Johan Lundgren. I straffläggningen räddar Antti Lehtonen sju av åtta straffar, Gustav Willman Borvik skjuter avgörandet till suddenstraffar där Morten Jensen kan skjuta segern till KIK i den 8:e straffomgången!


En tät, tuff och tämligen chansfattig match mellan två jämna lag i kamp om viktiga poäng. Så summerar man matchen mellan Kristianstad och Mora, där gästerna skulle få en bra start när man tar ledningen efter bara tre minuter. Mattias Nörstebö lägger ett skott på mål som Antti Lehtonen ser sent, returen studsar rakt i banan till Oscar Eklind som kan slå in trissan i tom kasse. Kristianstad får snart läge till kvittering när man får spela Powerplay, men Matt Ward står upp bra i Moras mål. alvvägs in i perioden etablerar Mora en ganska tung press och snurrar friskt runt Lehtonen. Kristianstads första line med sätter upp fina lägen och ordnar nytt Powerplay. Efter långt etablerat spel kommer en rättvis kvittering till 1-1, när Daniel Andersson är sist på Amil Krupic skott från blå, och pucken rullar så nätt över linjen bakom Ward. Mora fortsätter att trycka på och stjäl pucken i ett par farliga lägen och har bl.a. en farlig styrning som går tätt utanför. Skotten 10-4 till hemmalaget och 1-1 i paus känns ganska rättvist.

Gästerna tar tag i taktpinnen i andra och skapar en farlig chans direkt som Antti Lehtonen kan norpa med plocken. Kristianstad får spela Powerplay, där "Kingen" så när kan peta in sitt andra mål för kvällen efter Hasses tunga skott. Perioden blir hafsig, med mycket bök och stök och flera märkliga situationer när det kändes tabu att blåsa icing. Mora får spela tre Powerplay i rad och etablerar tryck, men KIK reder ut boxarna med stor hjälp av en tät Lehtonen i kassen. Mikael Johansson skrinnar till sig ett friläge i ena boxen och provar gubbhörnet, men Ward avvärjer med stöten. Skotten 6-12 i den andra i en mycket jämn tillställning.

Kristianstad inleder tredje perioden med Herman Hanssons tunga skott i mitten som Ward kan rädda. Minuten senare gör en Moraspelare sin back och sätter upp ett tre mot en-läge, där klapp-klapp spelet från Måns Carlsson och Emil Bejmo till Niki Petti, som kunde skjuta in 1-2 bakom en överspelad Lehtonen, definitivt var av den högre skolan. Nu fick matchen lite fart. "Kingen" är framme och oroar. Oscar Eklind missar ett friläge för Mora i nästa skede och strax därefter jublar hela hallen för mål, men icke. Miketinac ger Anton Heikkinen ett gyllene läge efter knappt halva tredje, men skottet från nära håll går rakt på Ward. Med fem minuter kvar kändes det tämligen tungt för hemmalaget som skruvat upp farten, men mötte ett Mora som försvarade sig väl. Med drygt två minuter kvar att spela lyfter Gath ut Lehtonen för spel sex mot fem. Kristianstad ger sig aldrig och till slut kan man kriga in kvitteringen till 2-2 efter 18.43, Johan Lundgren är sist på trissan och KIK räddar det till förlängning. Rättvist ändå.

I förlängningen tog det nästan tre minuter innan det ett avslut på mål. Tillknäppt och chansfattigt innebar att det skulle få avgöras på straffar. Väl där satte Emil Bejmo Mora i förarsätet, men i den sista straffomgången kunde Gustav Willman Borvik näta snyggt och ta matchen till suddenstraffar. Där var Antti Lehtonen omutlig och tog resterande straffar, så att Morten Jensen kunde kruta in segerpucken - ribba in - i den åttonde straffomgången. Två starka poäng till Kristianstad.

KRISTIANSTAD - MORA 3-2 SO
(1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Skott: 30-25
(10-4, 6-12, 11-7, 2-2, 1-0).

Målskyttar:
0-1 MIK (3.04) Oscar Eklind (Mattias Nörstebö).
1-1 PP1 KIK (13.40) Daniel Andersson (Amil Krupic, Dennis Svensson).
1-2 MIK (41.29) Niki Petti (Emil Bejmo, Måns Carlsson).
2-2 KIK (58.43) Johan Lundgren (Amil Krupic, Dennis Svensson).
3-2 KIK GWS Morten Jensen

Utvisningar: KIK 3x2, MIK 4x2.

Publik: 1.526.

Lyssna till #19 Amil Krupic kort efter matchen.