Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Kristianstad
KIK

En poäng mot Södertälje

13 november 2019 22:10

Kristianstad trivs med att spela tredje perioder. Ett 0-2 underläge förvandlas inom 55 sekunder till 2-2, efter mål av Tony Pappila och Anton Heikkinen. Södertälje kunde sedan skjuta hem bonuspoängen i övertid.


Det såg länge mörkt ut för gästerna uppe i Scaniarinken. Kristianstad hade de flesta skotten, men det var Södertälje som gjorde målen. 1-0 sköt Carl Becker efter 16.15 i den första perioden. Kristianstad fick spela Powerplay hela sju gånger i matchen, men kunde inte omsätta det i produktion framåt. Däremot kunde Södertälje utöka sin ledning till 2-0 efter 4.14 i den andra perioden. Detta trots att man var en man mindre på banan.

Men så var det Kristianstad och de där tredje perioderna. Med knappt sju minuter kvar av matchen kunde till slut Tony Pappila spräcka nollan hos Alexander Sahlin, och det var kontakt. Blott 55 sekunder senare hade Anton Heikkinen hängt kvitteringen till 2-2, och KIK var ifatt!

Matchen gick till övertid där Nick Olesen avgjorde för Södertälje efter 1.34. Två poäng till SSK, en till KIK. En räddad poäng, eller tre bortkastade?

Även om Södertälje bröt Kristianstads fina segersvit, så kvarstår faktumet att Kristianstad tagit poäng i åtta av de senaste nio matcherna.

För Kristianstads del fortsätter resan norrut, nästa match spelas i Örnsköldsvik på fredag kväll när man ställs mot MODO.