Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: Södertälje - Kristianstad

13 november 2019 10:00

Onsdagskvällen innebär full omgång i HockeyAllsvenskan och för Kristianstads del väntar ett rafflande möte borta mot Södertälje.


Kristianstad har en fin form och har vunnit sex av sina sju senaste matcher. Senast stod laget, åter igen, för en stark avslutning och kunde vända underläge till seger mot Mora med 3-2 efter straffläggning. Malte Setkov har just anslutit från Malmö Redhawks och är med i truppen. Röglelånet Jakob Bondesson är tillbaka i spel.

Södertälje å sin sida kommer till spel efter att ha besegrat Almtuna på bortais med 3-2 efter övertid. Man har under speluppehållet som varit fått in Gustav Lindberg och Anton Blomberg i truppen.

En titt på statistiken inför kvällens match ger vid handen att det är tämligen jämna förutsättningar mellan lagen. I special teams är det fördel hemmalaget i Powerplay där Södertälje ligger på 19%, medan Kristianstad bara kunnat utnyttja 14% av sina lägen. I box play är det fördel gästerna, Kristianstad har en bra box och har hållt tätt till 88%, medan Södertälje har 77%.

Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen i Kristianstad, då avgick Södertälje med en uddamålsseger.

Bästa poängplockare i respektive lag:
Södertälje: Ludvig Blomstrand (13 p), Lucas Carlsson (11 p) och Christopher Bengtsson (10 p).
Kristianstad: Johan Lundgren (12 p), Fredrik Hansson (12 p) och Amil Krupic (11 p).

Kvällens övriga matcher:
Mora - Vita Hästen
Karlskrona - Almtuna
MODO - Västerås
AIK - Timrå
Västervik - BIK Karlskoga
Tingsryd - Björklöven

Kan Ni inte följa matchen på plats så sänds den på C More Live HD samt på webben, C More.se.