Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Västerås
VIK

Nedsläpp: Kristianstad-Västerås

20 november 2019 11:00

Onsdagen innebär full omgång i HockeyAllsvenskan, och äntligen skall Kristianstad spela hemma igen. Ikväll är det Thomas Paananens Västerås som kommer på besök. Nedsläpp kl 19.00 - Ni är varmt välkomna till en rafflande hockeykväll!


Ny spännande match i HockeyAllsvenskan och äntligen är det dags att spela hemma. Ikväll gästar nämligen Västerås, vars tränare Thomas Paananen är bekant för många efter tre säsonger som rivig spelare i Kristianstad under åren 2006-2009.

Hemmalaget kommer från en vecka som gav tre av nio möjliga poäng, detta efter straffseger mot Mora, en poäng mot Södertälje och en knapp förlust mot Modo. Kristianstad har revansch att utkräva mot Västerås, då man föll stort i det senaste mötet lagen emellan. Räkna med ett taggat Kristianstad ikväll! Laget saknar Kalle Miketinac som är skadad och beräknas vara borta fyra veckor. Dennis Finn-Olsson har därför kallats hem från Mörrum och redo för spel.

Västerås har blandat och gett på sistone. Förra veckan blev det endast två inspelade poäng av nio. Poängen kom hemma mot Karlskrona, därefter blev det förlust mot MODO och Almtuna. Glädjande nog är Lukas Zetterberg tillbaka i laget och redo för spel. Lukas som utgick med hjärtproblem i förra veckan och sjukskrevs, är efter undersökningar spelklar och är med laget i Kristianstad!

Statistik:

Det är två jämna lag som möts, sett till special teams. Båda kämpar med sitt Powerplay, Kristianstad med blott 12,68% och Västerås med 17,33%. Däremot är det två mycket starka lag i Boxplay, Kristianstad med hela 87,88% och Västerås med 85,71%.

Bästa poängspelare i hemmalaget:

  1. Fredrik Hansson, 13 poäng (4+9).
  2. Johan Lundgren, 12 poäng (5+7).
  3. Amil Krupic, 11 poäng (1+10).

Dito i gästande Västerås:

  1. Jerome Gauthier Leduc, 16 poäng (3+13).
  2. Kelsey Tessier, 12 poäng (5+7).
  3. Daniel Öhrn, 11 poäng (3+8).

Kristianstads #13, Gustav Willman Borvik delger sina tankar inför kvällens match:

– Västerås väntar ikväll. Vad blir viktigt för att ta revansch?

Det viktiga blir att vi fortsätter jobba på det vi gjort bra de senaste matcherna. Vi vill vara starka i egen zon och starka med puck i offensiven. Vill gärna ta mycket avslut. Göt vi det så kommer det bli en riktigt rolig kväll!

– Hur skulle du beskriva Din roll i laget, och hur bidrar Du på bästa sätt?

Min roll är att vara en bra tvåvägsspelare med mycket fart. Att bidra med fysik och energi. Jag spelar mycket boxplay också, det gäller att stänga ner motståndarnas överläge. Jag trvis bra med min roll och känner att jag bidrar med mycket till laget, och att vi tillsammans vinner matcher. Jag vet själv att jag har mer att ge offensivt, men det är inget jag stressar upp mig över.

– Hur ser Du på din prestation så här långt?

Jag är nöjd, har varit stabil och gjort mitt jobb under matcherna hittills. Jag trivs bra i laget och i stan, det har gjort övergången till svensk hockey igen väldigt enkel.

– Hur gott ska det bli att spela hemma igen?

Äntligen är det hemmamatch igen! Vi spelar så mycket matcher så när man inte har spelat hemma på över en vecka, då känner man att det är något som fattas. Vi har ett grymt stöd från våra fans. Det gör det extremt roligt att spela hemmamatcher!

Kan Ni inte följa matchen på plats så sänds den på C More.se.