Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Kristianstad
KIK

Förlust mot BIK Karlskoga

8 december 2019 17:45

Inga poäng med hem från Karlskoga denna tunga söndag kväll. Slutsiffrorna skrevs till 7-3 i hemmalagets favör. Kristianstads målskyttar var Morten Jensen, Fredrik Hansson och Malte Setkov.


Gästernas försvarsspel hade svårt att mäta sig med hemmalagets starka offensiv.

Ett BIK Karlskoga tog omedelbart tillvara på ett litet misstag och gjorde 1-0 efter blott elva sekunder. Utan att vara särskilt bra kunde man sedan, alltför enkelt, utöka till både 2-0 och 3-1 innan den första perioden var till ända. Däremellan hade Morten Jensen reducerat i en spelvändning.

Kristianstad fick kontakt i den andra perioden efter att Fredrik Hansson tryckt dit pucken i spel fem mot fyra. BIK Karlskoga är dock kända för att göra mycket mål, och man utökade ledningen två gånger om innan Malte Setkov kunde reducera i slutet av perioden.

BIK sätter dock spiken i kistan i ett tidigt powerplay i den tredje perioden och kan sedan på slutet defilera in slutresultatet 7-3.

Matchfakta:
BIK Karlskoga - Kristianstad 7-3
(3-1, 2-2, 2-0)
Skotten: 31-22
Utvisningar: BIK 7x2 min. KIK 4x2 min.

För Kristianstads del gäller det att repa mod och ta sig upp på hästen igen. Redan på onsdag väntar en oerhört viktig bortamatch mot AIK på Hovet. På fredag följer man sedan upp med en precis lika viktig match borta mot Västervik.