Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: BIK Karlskoga - Kristianstad

8 december 2019 10:30

Andra advent innebär omgång 28 i HockeyAllsvenskan där Kristianstad gästar Nobelhallen och BIK Karlskoga med nedsläpp kl 15.00.


Niondeplacerade Kristianstad ställs under söndagen mot fyran BIK Karlskoga i kamp om nya poäng. Det är ett formstarkt lag med tre raka segrar i ryggen. Man har flera skickliga poängspelare, främst i form av Tor Immo (30 poäng), Filip Ahl (30 poäng) och Fredrik Forsberg (28 poäng). BIK Karlskoga snittar över fyra mål per match och har varit mycket effektiva i powerplay (30,43%). I penalty killing ligger man också skapligt till (76,47%).

Kristianstad ligger nia, men har tappat lite mark till topp 8 i tabellen och har nu en tät kamp med lagen under strecken. Trion med Johan Lundgren, Fredrik Hansson och Amil Krupic är i fortsatt topp i den interna poängligan. KIK snittar styvt två mål per match, sliter hårt med spel i powerplay (12,50%) men har varit starka i egen box (85,71%).

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen där BIK Karlskoga vunnit båda matcherna, hemma i september (5-3) och borta i oktober (2-1).

Kristianstad har en del avbräck och några tillskott, men laget har inte släppts ännu. Joel Werner och Dennis Finn-Olsson är dock med i laget denna match.

Kristianstad är i stort behov av poäng och det blir en spännande fight i eftermiddag. Matchen kan Ni följa via C More Hockey eller strömma den på C More.se