Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Kristianstad
KIK

Tre sköna poäng mot Västervik!

13 december 2019 21:40

Antti Lehtonen räddade samtliga 31 skott och KIK vann med 4-0 efter mål av Malte Setkov, Amil Krupic, Daniel Andersson och Malte Sjögren.


KIK bröt förlustsviten i Västervik när Antti Lehtonen höll nollan!

Matchen började i ett frejdigt tempo i den lilla hallen. Västervik får ett tidigt powerplay som man dock inte kan utnyttja. Kristianstad tar ledningen efter 4.19 när Malte Setkov lossar skott från offensiv blå som letar sig hela vägen in bakom Adam Åhman. Västervik kan så när utnyttja ett sjabbel i egen zon till att kvittera, men Antti Lehtonen följer med och kan avvärja Victor Öhmans avslut. I det efterföljande boxplay-spelet visar KIK stor offervilja och kan hålla rent. Efter 13 min får Västervik ett friläge genom Darren Nowick som blir ren i mitten, men Lehtonen räddar med benskyddet. Kristianstad har två, fruktlösa, powerplay i den första perioden. Energin är dock bättre än i förra matchen och KIK går till pausvila med ledning.

I upptakten av den andra perioden får Fredrik Hansson ett ypperligt läge till 2-0, men får inte träff på pucken. 4.19 var en bra tid ikväll, för även i den andra perioden gör Kristianstad mål. Denna gång är det Amil Krupic som trycker dit 2-0. "Hasse" serverade och Santesson skymde eminent. Det blir en period med få avblåsningar. KIK har ganska bra koll på läget, Västerviks passningsspel lämnar en del att önska. KIK får powerplay som man inte kan utnyttja, utan Västervik bygger momentum och och kan efter långt spel i offensiv zon reducera till 1-2. Trodde man. Domaren stod tämligen välplacerad och ringer på målet. Pucken var aldrig inne! Västervik trycker på mot slutet av perioden, men Antti Lehtonen håller fortsatt tätt och 2-0 till KIK i paus.

Tre minuter in i den tredje perioden kommer KIK i ett 3 mot 1-läge där Daniel Andersson serverar Malte Sjögren som tar skott, och "Kingen" kan ta hand om returen och stöta in 3-0 i öppet mål. Ytterligare powerplayspel tar vid för båda lagen, men fortsatt ingen utdelning åt något håll där. Västervik bygger upp ett nytt bra tryck men Lehtonen räddar och ett Power break kommer tämligen lämpligt. Kristianstad bevakar sin ledning, Västervik försöker med en timeout med dryga fem minuter kvar och lyfter keepern för spel 6 mot 5, men då kan KIK bryta och Amil Krupic lägger ner pucken där Malte Sjögren skrinnar snabbast och kan stöta in sargreturen till 4-0 och där var matchen. Laget jobbar på bra och hjälper Antti Lehtonen att hålla nollan, då finnen räddar samtliga 31 skott denna kväll.

En skön luciakväll och tre viktiga poäng med bussen hem!

Värt att notera är att detta var Kristianstads tredje raka seger mot Västervik den här säsongen.
(2-0 i Västervik den 27/9, 4-1 i Kristianstad den 3/11 och så nu 4-0 i Västervik den 13/12).

Matchstatistik:
Västervik - Kristianstad 0-4
(0-1, 0-1, 0-2)
Skotten: 31-22 (12-13, 9-3, 10-6)

0-1 (04.19) #3 Malte Setkov (Amil Krupic, Erik Santesson)
0-2 (24.19) #19 Amil Krupic (Fredrik Hansson, Johan Lundgren)
0-3 (42.53) #21 Daniel Andersson (Malte Sjögren, Herman Hansson)
0-4 (55.24) #61 Malte Sjögren (Amil Krupic, Antti Lehtonen)

Nästa match spelar Kristianstad på onsdag den 18 december kl 19.00 när serieledande Björklöven gästar oss.

Tabellen efter kvällens matcher: