Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MODO
MODO

Mardrömsstarten sänkte Kristianstad

8 januari 2020 22:20
Kalle Miketinac gjorde ett snyggt mål, men det hjälpte föga för Kristianstad som föll med 2-5 mot MODO.

Ett formstarkt MODO behövde bara drygt två minuter för att gå ifrån till 2-0 efter dubbla powerplay. Den starten kunde inte hemmalaget hämta sig ifrån utan MODO vinner matchen med 5-2. Kristianstads mål gjordes av Anton Heikkinen och Kalle Miketinac.


Ett laddat Kristianstad hamnade i brygga direkt när MODO fick två snabba powerplay som man utnyttjade skoningslöst fram till 2-0 efter bara dryga två minuter. Det blev tämligen kännbart att det var toppen mot botten i den första akten, MODO var klart starkare och kliniska i sina avslut. När gästerna mycket snyggt tar tillvara på ett litet misstag till 3-0 efter tolv minuter talade inte särskilt mycket för hemmalaget i den här matchen.

Skam den som ger sig. Kristianstad kommer ut bättre i den andra perioden och matar skott mot Linus Lundin i MODO-kassen, men ingen utdelning i målprotokollet. När sedan MODO får ett tredje powerplay ringer det igen bakom Antti Lehtonen efter lite stök och bök, och 4-0 till gästerna. I slutet av perioden kan Kristianstad till slut spräcka nollan när Anton Heikkinen trycker dit reduceringen, just som MODO blivit fulltaliga.

MODO vill dock inte släppa in Kristianstad i matchen utan kan istället skjuta 5-1 i början av den tredje perioden. Med nio minuter kvar kan Kalle Miketinac, mycket snyggt, lägga in 2-5 bakom Linus Lundin. Anton Heikkinen serverade fint. Med knappa fem minuter kvar lyfte Gath ut Lehtonen för spel sex mot fem, men ett tappert kämpande hemmalag lyckades inte komma närmare i målprotokollet utan matchen slutar med seger för MODO.

För Kristianstad väntar nu match borta mot Västerås på lördag. Ett Västerås som ikväll föll mot Almtuna efter straffar.

Omgångens resultat innebär att Kristianstad nu ligger på en trettonde plats, under strecket. Två poäng skiljer upp till Mora och tre poäng till Västervik och Almtuna. Bara att ladda om och på det igen!

Matchfakta:
KIK - Modo 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)
0-1 (PP1) Patrik Karlkvist (L. Pettersson, D. Sylwander) 01.38
0-2 (PP1) Daniel Sylwander (P. Karlkvist) 02.24
0-3 Kim Rosdahl (J. Forsberg) 12.13

0-4 (PP1) Kalle Jellvert (J. Forsberg, K. Rosdahl) 27.43
1-4 #26 Anton Heikkinen (D. Svensson, A. Krupic) 38.05

1-5 Fredrik Olofsson (J. Forsberg, K. Rosdahl) 42.16
2-5 Kalle Miketinac (A. Heikkinen) 51.12

Skotten: 39-25.
Utv: KIK 5x2, MODO 4x2.

Publik: 1.572.