Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MODO
MODO

Nedsläpp: Kristianstad-MODO

8 januari 2020 08:00

Äntligen dags för match igen när Kristianstad får besök av MODO i den 35:e omgången av HockeyAllsvenskan. Pucken släpps kl. 19.00, varmt välkomna!


Nytt år, nya möjligheter. Efter en veckas vila är det nu dags att köra igång matchandet igen. Kristianstad huserar på tolfte plats i tabellen med 36 poäng och är i stort behov av poäng. Uppehållet har gjort laget gott och några spelare är nu tillbaka, eller i varje fall närmare comeback efter skada/sjukdom. Till kvällens match är lånet från MODOs organisation, forwarden Simon Andersson klar. Det tidigare MODO-lånet, Linus Pettersson har dock återvänt till Örnsköldsvik. Det amerikanska nyförvärvet Riley Bourbonnais förväntas inte hinna bli klar för spel till kvällens match. De tre lånespelarna från SHL, Jakob Bondesson och Kevin Wennström från Rögle samt Marcus Sylvegård från Växjö är inte tillgängliga.

Så här säger KIKs lagkapten Fredrik Hansson inför kvällens match:
– Det är kul att det drar igång igen. Vi hade en tuff avslutning på förra veckan där vi körde på rätt hårt. Vi har haft två bra träningar nu inför MODO, så vi är otroligt sugna på matchen ikväll. Moralen och stämningen i laget är på topp, det är en rolig utmaning som väntar där vi ska ge allt för att vinna!

MODO ligger tvåa i tabellen med 72 inspelade poäng och är det lag, tillsammans med BIK Karlskoga, som gjort flest mål i serien. Här huserar bl.a. ledaren i den totala poängligan Jonathan Johnsson, som har gjort poäng i åtta raka matcher och gjort mål i sju raka matcher. MODO vann sin senaste match, hemma mot Almtuna med 6-3.

Tidigare möten lagen emellan:
11 oktober, KIK - MODO 2-3
15 november, MODO - KIK 3-1

Powerplay: KIK 12,40% (13). MODO 24,60% (3).
Penalty killing: KIK 83,19% (5). MODO 82,11% (6).

Den 35:e omgången tjuvstartade under tisdagen där Timrå besegrade Västervik med 5-1. Kvällens övriga matcher:
Vita Hästen - Karlskrona
Almtuna - Västerås
AIK - Björklöven
BIK Karlskoga - Mora
Tingsryd - Södertälje

Tabellen inför kvällens match: