Hemma
Västerås
VIK
Borta
Kristianstad
KIK

Två poäng mot Västerås!

11 januari 2020 21:00

Oliver Tornerefelt och Dennis Svensson var tungan på vågen när Kristianstad vände och vann i förlängning mot Västerås!


Kristianstad vänder och vinner matchen mot Västerås efter bl.a. två mål av Dennis Svensson och storspel av målvakten Oliver Tornerefelt (36 räddningar), som med kort varsel fick hoppa in och göra sin första start i HockeyAllsvenskan.

Västerås-Kristianstad 2-3 OT (2-0, 0-1, 0-1, 0-1)
Skotten: 38-27
Utv: VIK 5x2, KIK 4x2

Västerås som tidigare vunnit två raka mot Kristianstad, tog initiativet i matchen och dominerade den första perioden fullständigt. Skotten 18-4 och 2-0 var tämligen rättvist, där Isac Skedung petat in 1-0 efter 4.12 och där Marcus Bergman fyllde på med 2-0 efter 16.24. Där och då såg det mörkt ut för gästerna.

Kristianstad viker dock inte ner sig utan kör på i den andra perioden som blir något jämnare. Västerås bränner ett par heta lägen, och när sedan Dennis Svensson kan förvalta ett misstag från hemmalaget och snyggt hänger dit reduceringen drygt halvvägs in i perioden så hade gästerna kontakt. Skotten 13-12 och slagläge inför den tredje perioden.

KIK inleder med powerplay där Amil Krupic skott från blå styrs av Gustav Willman Borvik och det var kvitterat! Axel Sundberg har strax därpå ett jätteläge att sätta gästerna i förarsätet, men skottet i ribban. Viktor Wahldén har ett friläge med några minuter kvar, men lyckas inte överlista Emil Kruse helt, utan matchen går till förlängning.

Tre minuter in i förlängningen hittar Amil Krupic fram till en snabbskrinnande Dennis Svensson som gör sin gubbe och distinkt sätter dit segerpucken och två poäng till Kristianstad!

Oliver Tornerefelt, som hastigt fick rycka in sedan Antti Lehtonen blivit magsjuk, fick en tuff start på matchen med två insläppta i en usel första period från gästernas sida. Sedan stängde han butiken och var med sina 36 räddningar starkt bidragande till att Kristianstad kunde vända och vinna i förlängningen. Så här säger "Tornet" själv om matchen:
– Vi får en ganska tuff första period där vi blir hårt tillbakatryckta. I den andra och tredje perioden tycker jag vi krigar grymt bra och visar den större viljan att vinna.

Hur ser Du på din egen insats idag?
– Jag är nöjd med min insats, klart att det går att förhindra målen men samtidigt gör Västerås det bra där. Men sett till matchen i sin helhet är jag nöjd!

Är där någon situation du minns lite extra och varför?
– Haha, det får väl vara situationen i den tredje perioden när jag går ut och stoppar pucken, deras spelare checkar på mig och jag kör en pausfint och spelar iväg pucken.

Hur blir bussresan hem nu jämfört med en torsk?
– Den blir så sjukt mycket bättre med seger!

Tabellen efter kvällens match: