Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Kristianstad
KIK

Nedsläpp: Tingsryd-Kristianstad

24 januari 2020 12:00

Fredagskvällen innebär ny drabbning för Kristianstad i HockeyAllsvenskan när man gästar Tingsryd i jakt efter nya viktiga poäng.


Tingsryd ligger på nionde plats i tabellen med 52 inspelade poäng. Ikväll vill man försöka ta sig upp på slutspelsplats och utöka avståndet till bottenskiktet.

Poängbäst i Tingsryd är killen som gått den långa vägen via spel i HA74 och Hanhals, Robin Carlsson med sina 22 poäng på 39 matcher. Han följs av Anton Svensson på 19 poäng och Felix Olsson på 18 poäng. Bland målvakterna hittar vi Arvid Söderblom (92,58%) och Andreas Ljunggren (90,12%).

Kristianstad har halkat efter lite på en trettonde plats, med fem poäng upp till Almtuna på rätt sida om kvalstrecket.

Poängbästa spelare i KIK är fortsatt Amil Krupic med 25 poäng på 36 matcher. Närmast efter honom har vi Fredrik Hansson, 24 poäng och Johan Lundgren med 20 poäng. I truppen saknas Tony Pappila och Fredrik Lindblom. Joel Gistedt och Micke Johansson saknas sedan tidigare. Bland målvakterna har vi Antti Lehtonen (89,50%) och Robin Wallin (91,19%).

Kikar man på special teams är det jämnt skägg, Tingsryd har endast 13,49% utdelning i powerplay och Kristianstad har lika svårt med 12,41%. I penalty killing är det knapp fördel till bortalaget, Tingsryd har 75,41% och Kristianstad 81,75%.

Lagen har stött på varandra tre gånger tidigare, samtliga möten har slutat i bortalagets favör. Vi hoppas att den trenden håller i sig.

Övriga matcher ikväll:
BIK Karlskoga - Almtuna
Mora - Södertälje
AIK - Västerås

Till Dig som tänker följa matchen på plats har värdlaget ett erbjudande som Ni kan ta del av via denna länk!

I övrigt så sänds matchen på C More Live 3 samt på C More.se. Pucken släpps kl 19.00.

Tabellen inför kvällens matcher: