Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Karlskoga
BIK

Nedsläpp: Kristianstad - BIK Karlskoga

29 januari 2020 08:00

Full omgång i HockeyAllsvenskan väntar när Kristianstad under onsdagen ställs mot BIK Karlskoga. Varmt välkomna till Kristianstad ishall! Nedsläpp kl. 19.00.


Kristianstad ligger på en trettonde plats i tabellen och jagar nya poäng och en position rätt sida om kvalstrecket. Man kommer ifrån en målrik tillställning uppe i Tingsryd, där man till slut vann med 7-5 och vände hem med tre viktiga poäng i bagaget. Poängbästa spelare just nu är Fredrik "400" Hansson (26 poäng), Amil Krupic (26 poäng) och Dennis Svensson (23 poäng). Laget har haft det kämpigt i powerplay, men sköt tre baljor i den spelformen senast mot Tingsryd och snyggade till siffrorna en aning, 14% i nuläget. I penalty killing är man fortsatt på en godkänd nivå med 81,43%. Laget har tränat hårt och till kvällens match är Rögle-lånet Kevin Wennström tillbaka för spel med Kristianstad.

Under tisdagen stod det även klart att nyförvärvet, den KHL-meriterade forwarden Nikolai Skladnichenko ansluter. Den 25-årige ryssen är fostrad i CSKA Moskva och har bl.a. hunnit med ett Junior-VM och drygt 50 matcher i KHL. Nikolai kommer närmast från spel med Olofström i Hockeytvåan där han gjort nio poäng på lika många matcher. Räkna inte med honom till spel i kvällens match, han skall få ytterligare några träningar att komma in i laget.

BIK Karlskoga ligger fyra i tabellen och siktar uppåt. Man har gjort flest mål framåt så här långt, men man släpper också in en hel del mål bakåt. Laget förlorade senast, lite överraskande, hemma mot Almtuna med 5-6 i övertid. Man har massor med poängstarka spelare, och den interna poängligan toppas av Tor Immo (46 poäng), Fredrik Forsberg (41 poäng) och Jesper Kokkonen (31 poäng). Man valde häromdagen att avbryta kontraktet med Filip Ahl (40 poäng).

Gästerna har ett sylvasst powerplay, bäst i hela serien, på 29,71%. I penalty killing är man mera mänskliga med 77,78%.

Omgång 41 i övrigt:
AIK - Almtuna
Vita Hästen - Tingsryd
Karlskrona - Mora
Södertälje - Timrå
Västerås - Västervik
MODO - Björklöven

Tabellen inför kvällens matcher: