Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Västervik
VVIK

Tung förlust mot Västervik

5 februari 2020 21:45

Kristianstad hade satt sig i förarsätet med 2-0, men i slutet av den andra perioden vände Västervik på steken och gjorde tre mål inom två minuter. Hemmalaget lyckades inte forcera fram någon kvittering utan gästerna vänder hem med tre tunga poäng.


Den första perioden inledde hemmalaget bäst och matade skott mot Adam Åhman i Västerviks kasse. Västervik jämnade sedan ut spelet och lagen hade varsin puck i ribban, men 0-0 i paus.

Den andra perioden skulle bjuda på många mål. Det började bra när Riley Bourbonnais fick bryta in och sätta 1-0 i Powerplay efter 1.44. Kristianstad fyllde sedan på med 2-0 sedan Nikolai Skladnichenko hittat in till Erik Santesson som serverade Kevin Wennström öppet mål. Det var Rögle-lånets första mål i KIK-dressen. Man hade sedan ett ypperligt läge för 3-0, men man lyckades inte utnyttja det utan hamnade i stället i numerärt underläge. Västervik kunde inte förvalta det läget, men när man fick ytterligare ett Powerplay strax därefter, då ringde det. Ullman hittar ett instick till Darren Nowick som kan lyfta in en backhand till 2-1 efter 16.49. Dryga minuten senare tilldöms gästerna straffslag, som Ken Jäger distinkt förvaltar till 2-2. Hönsgård i hemmalagets zon i bytet efter innebär att Peter Krieger kan bryta in och sätta 2-3 bakom Antti Lehtonen efter 18.46. Med tre mål på mindre än två minuter var det plötsligt gästerna som satt på trumfkortet.

Den tredje perioden spelas av utan större dramatik. Peter Krieger har en dubbelchans att utöka Västerviks ledning efter knappa nio minuter. KIK får ett Powerplay, men får inte spelet att stämma. Skladnichenko har ett bra läge från nära håll och Fredrik Hansson serverar Riley Bourbonnais ett vasst läge, men avslutet går utanför. Med knappt tre minuter kvar provar Kristianstad att ta time out och lyfta ut Lehtonen för spel 6 mot 5, men Västervik har kontroll på läget och någon riktig kvitteringschans kan KIK aldrig etablera. Matchen slutar 2-3 och Västervik kan alltså ta sina första inbördes poäng mot Kristianstad. Riktigt tunga sådana.

För Kristianstad återstår nu nio omgångar, närmast väntar bortamatch mot Björklöven på fredag kväll.

Kristianstad - Västervik 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)
Skotten: 27-31
Utv: KIK 4x2. VIK 4x2.
Publik: 1.222.

Tabellen efter kvällens omgång: