Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Karlskrona
KHK

Seger med 2-0 mot Karlskrona!

19 februari 2020 21:45

Noll insläppta av Christian Engstrand, en mycket viktig seger, två mål av Malte Sjögren och tre sköna poäng till Kristianstad!


Malte Sjögren sköt båda målen när Kristianstad besegrade Karlskrona med 2-0. Samtidigt föll Almtuna hemma mot MODO med 1-4. Det innebär att KIK nu knappar in och är en poäng efter Almtuna.

Karlskrona inledde matchen lite bättre och testade Christian Engstrand i KIK-kassen efter 25 sekunder. Kristianstad behöver ett par minuter för att jobba sig in i matchen och skapar sedan en vass två mot etta, där Kevin Wennström avslutar själv men utanför. I ett powerplay kan hemmalaget brotta in 1-0 bakom Tanner Jaillet efter 9.47, men det var mycket stök framför kassen och efter videogranskning så döms det ej mål. Kristianstad får spela ytterligare powerplay, men har svårt att skapa några vassa chanser och vi har 0-0 i paus. Skotten 11-3.

Kevin Wennström får ett nytt bra läge i början av den andra, men störs lagom för att inte få till avslutet och utan att någon bestraffning utdöms. Karlskrona får ett gyllene läge att göra första målet när man får spela 5 mot 3 i drygt en minut och tjugo sekunder, men KIK offrar sig och kan freda sitt mål. I slutet av det numerära underläget kan Herman Hansson så när lirka in ett ledningsmål, men pucken når istället Amil Krupic som skjuter från blå. Mitt i zonen står Malte Sjögren och kan förnämligt styra in 1-0 till stort jubel för Kristianstad. Tiden 13.48. Hemmalaget får sedan ett ypperligt läge att utöka ledningen sedan Ludvig Jardeskogs smäll mot Johan Lundgren gav Jardeskog ett mildare matchstraff och fem minuters powerplay för hemmalaget. En egen utvisning grusade dock den möjligheten. En jämn och chansfattig period och skotten 7-4.

Den tredje perioden är tät och chansfattig tills Kristianstad tilldöms ett straffslag efter 9.45. Denna lyckas dessvärre inte Erik Santesson att förvalta, utan Tanner Jaillet räddar. Strax därpå får Christian Engstrand komma upp med en sylvass plockhandsräddning. Karlskrona får ett sent powerplay, lyfter Jaillet för spel 6 mot 4 men kan inte vaska fram några vassa lägen. Istället kan Malte Sjögren kriga till sig pucken och skjuta in avgörande 2-0 i tom bur efter 18.43. Oerhört viktig seger för Kristianstad!

Sebastian Ottosson kliver in och gör en stabil insats på backsidan. Christian Engstrand har en svår match, lite att göra men är säker och stabil när det väl hettar till. Malte visar att hårt jobb lönar sig. Ja, detta var en onsdagskväll som gav tre pinnar och som innebär att laget kan vara lite mera framåtlutade i kommande drabbning. Nästa match spelar Kristianstad på fredag kväll när man gästar MODO uppe i Örnsköldsvik. Pucken släpps kl. 19.00!

Matchfakta:
Kristianstad - Karlskrona 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Skotten: 25-11
Målskyttar:
1-0 Malte Sjögren (Amil Krupic, Herman Hansson) 33.48
2-0 Malte Sjögren (Kalle Miketinac) 58.43

Tabellen efter kvällens matcher: