Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Kristianstad
KIK

Sanslös match mot MODO gav en poäng

21 februari 2020 22:10

Målfyrverkeri och en hel orgie av utvisningar när Kristianstad ställdes mot tabelltvåan MODO uppe i Örnsköldsvik. En svängig match med många ansikten och till slut en poäng med hem sedan MODO avgjort på straffar till 6-5.


Det blev en helt sanslös match uppe i Örnsköldsvik där bl.a. Nikolai Skladnichenko gjorde sina första mål i KIK-dressen, ordnade ett hat trick och sedan ett matchstraff. Lagen turades om att vara i ledningen, men inför tredje perioden var det slagläge för alla tre poängen. Nu blev det till slut en viktig poäng med hem, men det kunde lika gärna varit noll då MODO fick två mål bortdömda under ordinarie tid.

Kalle Miketinac skaffar sig ett tidigt läge, men det slutar i en utvisning sedan han forcerat mot Erik Hanses i MODO-målet. Klapp-klapp spel av MODO när Patrik Karlkvist elegant trycker dit 1-0 efter 8.24. Dryga minuten senare kan Kristianstad utnyttja ett dåligt byte från MODO när Fredrik Hansson serverar Nikolai Skladnichenko som gör sin gubbe och kvitterar till 1-1 efter 9.40. Det var ryssens första mål i HockeyAllsvenskan. Det blev en mycket grinig tillställning där utvisningarna haglade. MODO har en ledningspuck inne i powerplay, som dock döms bort för spelare i målgården. KIK vann mest på det sönderryckta spelet i den första perioden. 1-1 på tavlan och skotten 14-8 i hemmalagets favör.

Andra perioden bjöd inte på så vacker hockey. Bortalaget gör det bra och MODO skapar inte så mycket. Efter dryga sju minuter kommer en omdiskuterad situation där MODO tappar backen Belov efter en sargduell med Fredrik Hansson. Pucken hittar in till Nikolai Skladnichenko som skickar in 1-2 lågt bakom Hanses. MODO får kvällens andra 5 mot 3-spel och där sätter Patrik Karlkvist kliniskt kvitteringspucken efter 9.14. I samband med målet döms ytterligare utvisning, och nytt 5 mot 3 för MODO. Inget mål den gången, men så åker Skladnichenko ut och då kan MODO göra 3-2 genom Adam Tambellini. Hemmalaget hamnar dock i blåsväder när Iikka Kangasniemi drar på sig en 5+20 game misconduct sedan han manglat Kevin Wennström med huvudet före in i sargen. Röglelånet fick tyvärr ledas av isen. Efter 17.30 kan Johan Lundgren peta dit 3-3, och 18.12 fullbordar Nikolai Skladnichenko sitt Hat Trick till 3-4 med en piruett och backhandavslut i mål. Det blev 5 mot 3-spel för Kristianstad där Amil Krupic kan vänta ut läget och skicka in 3-5 till gästerna med fem sekunder kvar av andra perioden. Vilken sanslös match.

Känslan inför tredje var att allt kunde hända. Och visst blev det så. MODO ersätter Erik Hanses i målet med Patrik Bartosak. Johan Forsberg har en puck i ribban bakom Antti Lehtonen tidigt, och en tidig reducering skulle komma sedan Mathias From lurat sin back och serverat Kalle Jellvert, som hänger 4-5 högt. Två minuter senare drar Skladnichenko på sig ett 5+20 game misconduct och guldläge för MODO. Kvitteringen kommer som ett brev på posten när Jonathan Johnsson sätter ditt 5-5. MODO gör ytterligare ett mål fram till 6-5, men efter granskning så döms målet bort! En helt sanslös match. Fler mål faller inte under ordinarie tid, utan matchen går till övertid och sedermera straffar. Väl där kan Adam Tambellini ordna extrapoängen till MODO som enda målskytt, sedan han överlistat inbytte Christian Engstrand.

Närmare 40 tappra KIK-supporters gjorde en grym insats och åkte 107 mil enkel resa för att stötta sina krigare på plats i Örnsköldsvik.

Matchfakta:
MODO - Kristianstad 6-5str (1-1, 2-4, 2-0, 0-0, 1-0)
Skotten: 37-20
Utv: Hur mycket som helst

Målskyttarål:
1-0 (PP1) Patrik Karlkvist (Adam Tabellini, Jonathan Johnsson) 08.24.
1-1 Nikolai Skladnichenko (Fredrik Hansson, Mathias Röndbjerg) 09.40

1-2 Nikolai Skladnichenko (Kristoffer Gunnarsson, Amil Krupic) 27.01
2-2 (PP2) Patrik Karlkvist (Adam Tambellini, Daniel Sylwander) 29.14
3-2 Adam Tambellini (Jonathan Johnsson, Daniel Sylwander) 33.10
3-3 (PP1) Johan Lundgren (Erik Santesson, Kalle Miketinac) 37.30
3-4 (PP1) Nikolai Skladnichenko (Amil Krupic) 38.12
3-5 (PP2) Amil Krupic (Kalle Miketinac, Dennis Svensson) 39.56

4-5 Kalle Jellvert (Mathias From, Tobias Enström) 41.41
5-5 (PP1) Jonathan Johnsson (Adam Tambellini, Patrik Karlkvist) 44.55

Avgörande straff:
Adam Tambellini

Den 48:e omgången av HockeyAllsvenskan fullbordas under lördagen, där Timrå tar emot Västervik och där Västerås gästas av Almtuna.

För Kristianstads del så väntar ny hemmamatch på onsdag kl 19.00, när Västerås kommer på besök. Boka in matchen redan nu!

Tabelläget i skrivande stund: