Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Kristianstad
KIK

Pär Styf inför fredagens hemmamatch

20 februari 2020 15:49
Herr

MODO Hockey möter Kristianstad IK på fredag kväll hemma i Fjällräven Center. Det blir även den nästa sista hemmamatchen i HockeyAllsvenskan 2019/2020. "Vi måste klara av att hålla uppe tempot där vi vill föra matchen på vår hemmaplan", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger och tre poäng på bortaplan mot Almtuna där onsdagskvällens möte i Uppsala slutade 1-4 till MODO Hockey efter 27 räddningar från Patrik Bartosak och Fredrik Olofsson, Kalle Jellvert, Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist som MODO Hockeys målskyttar.

– För det första har vi en skn känsla då det inte varit ofta vi kommit hem från Uppsala med tre poäng. På så sätt har det här varit en härlig dag medan matchen igår var som vi förväntade oss där Almtuna krigade hela matchen, kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf om matchen och konstaterar:

– Jag tycker att vi klarade av att hålla vår gameplan under i stort sett hela matchen. I andra perioden blev vi tafattat och tappade puckar och fick längre anfall mot oss, men sedan höll vi Almtuna på utsidan så att de inte kunde snurra mot oss. Målvaktsspelet var lysande där Bartosak var kalas mellan stolparna och vi hade bra koll på motståndet i egen zon och gav dem få chanser att ställa upp.

Jonathan Johnson historisk

Jonathan Johnson svarade för ett mål och en assist i matchen vilket betyder att centern nu samlat 68 poäng (26+42) för att bli MODO Hockeys bäste poängplockare någonsin under en och samma säsong. Johnson passerade i och med två poäng mot Almtuna Håkan Hjerpes notering på 67 poäng från dåvarande division 1 säsongen 1984/1985. Johnson gick dessutom upp i ensam ledning i HockeyAllsvenskans poängliga.

– Jonathan Johnson har tagit stora kliv den här säsongen och framförallt den här säsongen där han höjt sin lägstanivå och på det har en otrolig topp, konstaterar Pär Styf till MODO Channel och fortsätter:

– Har har ett spelhuvud och i kombinationen med hårt arbete har han nu höjt sig till en nivå han kan och ska spela på. Försäsongsträning och träningen i vardagen har hjälp honom i och med de bättre förutsättningarna som finns för träning. Han har tagit till sig det riktigt bra och det är roligt att han kan visa sin riktiga kapacitet.

Fler klipp i MODO Channel

"Förhoppningsvis en match i högt tempo"

Nu väntar säsongens fjärde och sista möte mot Kristianstads IK i HockeyAllsvenskan 2019/2020. MODO Hockey har vunnit de tre tidigare mötena där första matchen slutade 2-3 på bortaplan innan mötet i Fjällräven Center i omgång 21 slutade 3-1. Den senaste matchen i Kristianstad vann MODO med 2-5 efter ett starkt powerplay i matchen.

– Det har varit fartfyllda matcher mot ett lag som hela tiden vill gå och ställa om snabbt. Kristianstad är ett hårt arbetande lag som aldrig ger upp och där spelar det ingen roll om de ligger under med någon puck. Det kommer därför att bli en match i högt tempo som förhoppningsvis blir rolig att titta på, kommenterar Styf innan han avslutar:

– Vi ska sätta tempiot och vi ska styra matchbilden. Rakt spel, snabba omställningar och se till att de inte ska känna någon som helst känsla att de styr händelserna i matchen.

Läget i MODO Hockey

Laget tas ut matchdagen, men samma lag som i mötet mot Almtuna förväntas. Det innebär att Tommy Enström, Joakim Hagelin, Mattias Norlinder och Anton Öhman ser ut att missa matchen.

Hockeyfredag på fredag i Fjällräven Center

På fredag är Hockeyfredag tillbaka med AW från 16:00 och Efterfest i Guldbaren då Kristianstad gästar Fjällräven Center. Coverbag är bandet som lovar full fart från start och när det endast återstår två hemmamatcher av HockeyAllsvenskan 2019/2020 är du varmt välkommen till Örnsköldsviks största mötesplats!

Biljetter till hemmamatcher på modo.ebiljett.nu