Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Tre poäng när KIK vände och vann mot Vita Hästen!

28 februari 2020 22:45

Kristianstad besegrar Vita Hästen med 4-3 och säkrar tre viktiga poäng i bottenstriden.


Det är slutspurt i HockeyAllsvenskan och kampen lever i allra högsta grad kring strecken. I botten tog Kristianstad en viktig seger hemma mot Vita Hästen i en tuff och spännande match. Tyvärr drabbades Erik Santesson av en otäck smäll mot sargen i den tredje perioden och fick bäras ut på bår. Vi hoppas innerligt på det bästa för Erik!

Matchen inleddes för övrigt med några halvchanser för hemmalaget, bland annat fick Mikael Johansson ett öppet läge snett framför Viktor Kokman i Hästens kasse. Det var dock gästerna som tog ledningen när Anton Johansson skrinnade upp och bombade in 0-1 bakom Christian Engstrand efter 7.30. Marcus Fagerudd får sedan ett friläge som Engstrand kan avvärja. Lite mer Kristianstad mot slutet av perioden, men 0-1 i paus och skotten 10-5.

Tidigt i den andra roffade Gustav Willman Borvik åt sig pucken, tog sig runt kassen och kunde förtjänstfullt skicka in kvitteringen till 1-1 köksvägen. Johan Lundgren fick omgående därpå ett vasst läge att sätta Kristianstad i ledningen, men icke. Hemmalaget har ett vasst tre mot två-läge, men Kokman räddar det avslutet. I ett powerplay för Kristianstad kan Anton Johansson sticka upp i en kontring, varpå han lurar skjortan av hemmaspelaren med en snurrfint och sätter 1-2 högt bakom Engstrand i målet. Ett oerhört vackert hockeymål som kom efter 14.23. Knappt fyra minuter senare var det kvitterat när Malte Sjögren påpassligt tog hand om pucken efter slarv i Hästens zon och serverade Herman Hansson mitt i slottet som klippte till direkt och 2-2 efter 18.04! Hästen stack dock upp i anfallszon och ordnade ett powerplay. Väl där räckte det med tretton sekunder innan Marcus Fagerudds skott från blå letade sig hela vägen in i mål och 2-3 på tavlan i paus. Snöpligt för KIK.

Kristianstad tog tag i taktpinnen i den tredje perioden och matade skott mot Viktor Kokman. Efter 4.19 tilldöms Kristianstad ett straffslag. Det förvaltar Gustav Willman Borvik på bästa sätt genom att distinkt trycka dit 3-3! Knappt två minuter senare kan hemmalaget äntligen ta ledningen sedan Amil Krupic från backplats skickat in 4-3 i powerplay. Hästen tog time out med knappa fyra minuter kvar, men sedan får Erik Santesson smällen och Hästen drabbas av en tvåminuters utvisning och matchstraff för Chris Fish. Kristianstad avslutar matchen med powerplay, håller undan och bärgar tre viktiga poäng ikväll.

Matchfakta: Kristianstad - Vita Hästen 4-3 (0-1, 2-2, 2-0)
Skotten: 45-24
Publik: 1.458

Målskyttar:
0-1 Anton Johansson (Simon Fernholm, Marcus Fagerudd) 07.30

1-1 Gustav Willman Borvik (Kevin Wennström) 22.39
1-2 SH1 Anton Johansson 34.23
2-2 Herman Hansson (Malte Sjögren, Kevin Wennström) 38.04
2-3 PP1 Marcus Fagerudd (Istvan Bartalis, Kevin Elgestål) 39.20

3-3 PS Gustav Willman Borvik 44.19
4-3 PP1 Amil Krupic (Alexander Molldén) 46.02

Detta innebär att striden om 12:e platsen och ett säkrat kontrakt i HockeyAllsvenskan fortfarande lever i allra högsta grad. Almtuna som just nu är på rätt sida strecket gick mot tre poäng i Tingsryd, men där smålänningarna gick ikapp till 4-4 innan Almtuna sköt hem extrapoängen i straffläggning.

Detta ger oss följande tabelläge med två omgångar kvar att spela: