Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Timrå
TIK

KIK avslutade med att ta poäng mot Timrå

7 mars 2020 12:00

Den sista grundserieomgången av HockeyAllsvenskan är avklarad. Kristianstad knep en poäng mot Timrå men föll sedan i övertid, 3-4. Kristianstads mål gjordes av Daniel Andersson, Fredrik Hansson och Kalle Miketinac.


Kristianstad blev klart för kvalserien efter förlusten mot Almtuna i onsdags, och hade inte särskilt mycket att spela för jämfört med Timrå som hade en teoretisk chans på andra platsen. Det var tydligt redan från start att Kristianstad ville avsluta grundserien på ett värdigt sätt och bjöd upp till kamp.

Timrå tog dock ledningen i powerplay efter 10.47 sedan Filip Landers backskott letade sig hela vägen in i nätmaskorna. Kristianstad fick spela boxplay ytterligare två gånger i den inledande perioden, men försvarade sig väl och 0-1 på tavlan i paus, skotten 6-14.

Kristianstad kan kvittera matchen efter 7.20 i den andra perioden, sist på trissan är Daniel Andersson. I slutet av perioden kan Kristianstad ta ledningen med 2-1 efter en mörsare av Fredrik Hansson i Powerplay. Hemmalaget i ledning inför sista, skotten 11-11.

I den tredje perioden kan Timrå ordna ett tidigt powerplay, där sedan en grön utespelare blockerar pucken i målgården och straffslag till Timrå. Det förvaltar Jonathan Dahlén på bästa sätt när han sätter 2-2 lågt bakom Christian Engstrand. Efter 7.35 sätter Filip Lander Timrå i förarsätet genom sitt 2-3 mål. Gästernas Leon Lerebäck drar på sig en 5+20 minuters utvisning i slutskedet av matchen, och i spel 6 mot 4 med blott tio sekunder kvar av matchen kan Kalle Miketinac trycka dit en retur till 3-3 bakom Adam Ohre i Timråkassen, till stort jubel i Kristianstad ishall. 3-3 i full tid, skotten i den tredje 9-13.

Kristianstad får inleda övertiden med fortsatt powerplay, men lyckas inte avgöra utan i en omställning kan Sebastian Hartmann stilfullt sätta dit 3-4 efter 2.26.

Kristianstad kan ta med sig mycket inställning från matchen, tar nu någon dags ledigt innan det är fullt fokus på kommande kvalserie.

Matchfakta: Kristianstad - Timrå 3-4OT (0-1, 2-0, 1-2, 0-1)
Skotten: 29-39
Utv: KIK 8x2. Timrå 7x2, 1x5+20.
Publik: 1.399

Den slutgiltiga tabellen i HockeyAllsvenskan 2019/20: