Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
AIK
AIK

Tre sköna poäng mot AIK!

4 november 2020 22:00

Kristianstad tar revansch på AIK och vinner kvällens match med 3-1!


Två mål i powerplay och säkert målvaktsspel när Kristianstad tog tre viktiga poäng

Den första perioden bjuder på underhållande hockey. Ett revanschsuget hemmalag inleder matchen piggt. Kristianstad gör 1-0 i powerplay genom Kalle Miketinac, snyggt assisterad av Joel Kellman. Efter detta tar AIK över och pressar starkt i offensivzon, framförallt genom deras förstakedja med Holm, Weigel och Heinerö. Kristianstad får slita hårt för att freda sitt mål. KIK kontrar och skapar en del farligheter framför Endre i bortakassen.

Den andra perioden inleder Kristianstad starkt, man jobbar hårt i den egna zonen och spelar enkelt. Sju minuter in i mittperioden drar AIK på sig en tvåminutersutvisning efter för många spelare på isen. KIK trycker på i offensiv zon och utdelningen skulle komma när William Pethrus trycker iväg ett direktskott som letar sig in bakom Endre, efter en fin passning av Flood.

Kevin Wennström skjuter ett slagskott i stolpen och är nära att sätta hemmalaget i en 3-0 ledning. AIK avslutar den andra perioden med hård press mot Mattias Pettersson i hemmakassen, som kliver fram och gör några vassa räddningar.

Den sista perioden bjuder på mycket kamp, vilja och spänning. Hemmalaget spelar disciplinerat och enkelt. Lagen har ett par chanser var. Med 4:13 kvar av matchen begär AIK timeout. Man snackar ihop taktiken och plockar ut Endre för att satsa på sex utespelare. AIK jobbar dit en reducering genom Oscar Nord. Hela 3:44 återstår av matchen, och en rafflande avslutning var att vänta. AIK kämpar för en kvittering, men kommer inte närmare än en ramträff i slutskedet. Istället kan Joel Kellman sätta dit 3-1 i tom bur i matchens slutsekunder. Tre blytunga poäng för Kristianstad denna kväll.

Matchfakta: Kristianstad-AIK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Skott: 29-22
Utv: KIK 4x2, AIK 3x2

1-0 (04.59) Kalle Miketinac (Joel Kellman, Dennis Svensson) PP1
2-0 (29.04) William Pethrus (Erik Flood, Kevin Wennström) PP1
2-1 (56.16) Oscar Nord (Nicklas Heinerö)
3-1 (59.56) Joel Kellman (Dennis Svensson) SH1

Kristianstad spelar igen nu på fredag då man gästar Mora.