Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Väsby
VSB

Klara hemmasegrar för MODO och Kristianstad

7 mars 2021 17:30

Efter att MODO vunnit mot Björklöven och Väsby förlorat mot Kristianstad i söndagens tidiga matcher så står det nu klart att det blir Kristianstad och Väsby som möts i Playout.


MODO - Björklöven 5-1

Målskyttar MODO: Patrik Karlkvist 2, Valentin Zykov, Michael Boivin, Mikkel Aagaard

Målskyttar Björklöven: Olle Liss

Noterat:

– När MODO och Björklöven möttes igår så vann MODO med 7-3 i A3 Arena. I dagens returmöte så vann MODO igen, denna gång med 6-1. MODO har därmed vunnit samtliga fyra möten mot Björklöven den här säsongen.

– Björklöven sköt 1-0 i den första perioden, men MODO vände på tillställningen via tre raka mål i mittperioden. Hemmalaget spädde sedan på siffrorna under den sista tredjedelen.

– Patrik Karlkvist fortsätter att leverera poäng för MODO. Han svarade för två mål och en assist mot Björklöven.

– Anthony Peters vaktade MODO-buren. Han svarade för 27 räddningar på 28 skott och noterade en räddningsprocent på 96,4 %.

– MODO har nu vunnit två raka matcher efter att ha förlorat fyra raka matcher innan dess. Segern innebär också att det allsvenska kontraktet inför kommande säsong är klart. Det skiljer nu tio poäng mellan MODO och Väsby med bara nio poäng kvar att spela om.

– Björklöven har förlorat fyra raka matcher.

Kristianstad - Väsby 6-1

Målskyttar Kristianstad: Kevin Wennström 2, Malte Sjögren, David Levin, Johan Lundgren, Oskar Svanlund

Målskyttar Väsby: Christoffer Gozzi

Noterat:

– När Kristianstad och Väsby möttes i fredags så vann Väsby med 4-2. Idag fick Kristianstad revansch i kraft av en klar 6-1-vinst.

– Kevin Wennström satte både 1-0 och 2-0 för Kristianstad i den första perioden, och i mittperioden ökade Malte Sjögren på till 3-0. Väsby fick in en reducering mitt i matchen, men kom inte närmare än så.

– Calle Clang vaktade buren för Kristianstad. Han motade 37 av 38 skott och noterade en räddningsprocent på 97,4 %.

– I och med att MODO vann och Väsby förlorade så är det nu klart att Kristianstad och Väsby möts i Playout. Lagen kommer att spela en matchserie i bäst av fem där vinnaren stannar kvar i HockeyAllsvenskan och där förloraren hamnar i HockeyEttan.

Sena matcherna

17.30 Tingsryd - Karlskoga
17.30 Västerås - Timrå